Flere usikre kort for formsterke Aston Villa

Kun fem lag i Premier League har plukket flere poeng enn Aston Villa i løpet av de seks siste rundene før FA-cupsemifinalen mot Liverpool om tre dager. Men skadelisten til Tim Sherwood er blitt lang.

Det var et svært oppløftende resultat for den nedrykkstruede Birmingham-klubben da Tottenham ble senket på White Hart Lane forrige helg. Christian Benteke scoret kampens eneste mål, og det var Aston Villas andre borteseier uten baklengsmål på tre forsøk.

Les også: – Vi kan ikke si oss fornøyde med semifinale

Ti poeng i løpet av de seks siste kampene – til sammenlikning har Manchester City seks, mens Liverpool har tolv – har hjulpet klubben opp til 15.-plassen, seks poeng over streken. Sammen med en svært populær FA-cupseier over rivalen West Bromwich har våren faktisk utviklet seg til å bli positiv for de vinrøde.


JUBEL I LONDON: Christian Benteke ble matchvinner mot Tottenham i generalprøven. (Video: TV 2)

Men før turen går til Wembley, der Liverpool står på motsatt banehalvdel om bare tre dager, har Aston Villa hele ti spillere som sliter med skader. Heldigvis for klubben kjemper imidlertid over halvparten mot klokka for å bli klar til helga.

Under kampen mot Tottenham måtte både Gabriel Agbonlahor og Ciaran Clark byttes ut på grunn av skader. Sherwood bekreftet etter oppgjøret at duoen ville slite med rekke Liverpool-kampen, og fra før er Scott Sinclair, Ashley Westwood, Alan Hutton, Aly Cissokho, Carles Gil og Philippe Senderos usikre til FA-cupsemifinalen.

Samtidig er Carlos Sánchez, en fast inventar på midtbanen, ute med karantene. Colombianeren pådro seg to gule kort mot Tottenham, noe som kvalifiserer til én kamps karantene, og den er mot Liverpool.


UTVIST PÅ OVERTID: Carlos Sánchez ble sendt i dusjen på White Hart Lane. (Video: TV 2)

I tillegg må Sherwood definitivt klare seg uten Chris Herd, som skadet kneet på lån hos Wigan tidligere i år, og Libor Kozák. Sistnevnte kom nylig tilbake fra et stygt benbrudd, og selv om han har fått noen minutter med U21-laget, poengterte manageren forrige helg at de ikke vil haste ham tilbake på førstelaget. I stedet håper sjefen at Kozák returnerer i Premier League innen sesongslutt.

Kamp mot klokka på Melwood

Liverpool har Mamadou Sakho ute av spill. Stopperkjempen tok seg til baksiden av låret og ble byttet ut kvartfinalen mot Blackburn onsdag 8. april. Klubben håpet først det dreide seg om en periode på rundt to uker utenfor banen, men Liverpool Echo meldte fire dager senere at skaden var verre enn først antatt, og at franskmannen må belage seg på opptil én måned uten ballspill.

Se oversikt: Skader og suspensjoner

I samme kamp gikk Daniel Sturridge av banen. Spissen trente ikke som normalt inn mot ligamøtet med Newcastle, og før avspark sa Brendan Rodgers at han var ute av troppen på grunn av en hofteskade. 25-åringen kjemper nå for å bli klar til søndag.


TRE POENG: Liverpool slo Newcastle uten Daniel Sturridge og Mamadou Sakho. (Video: TV 2)

Det er fortsatt usikkert om Adam Lallana vil gjøre comeback på Wembley denne helga. Etter å ha blitt byttet ut med en lyskeskade mot Manchester United 22. mars, har han mistet både landskamper og oppgjørene mot Arsenal, Blackburn og Newcastle. Mario Balotelli, som har slitt med en mindre kneskade og sykdom, og har stått over de tre siste kampene, skal vurderes inn mot semifinalen.

Steven Gerrard og Martin Skrtel er for øvrig aktuelle igjen. Duoen har stått over tre kamper siden hjemmetapet mot Manchester United, og de fikk spille i helrødt bak lukkede dører mandag ettermiddag. Jordon Ibe er «cup-tied» etter å ha spilt i turneringen for Derby, og må derfor se kampen fra sidelinja.

Avspark mellom Aston Villa og Liverpool på Wembley er søndag klokka 16.00.