Før kampen: Bolton – Liverpool

I kveld skal det avgjøres om hvilket lag som får møte Crystal Palace i neste runde av FA-cupen. Januarkjøpene til Bolton kan ikke spille, og laget sliter med skader før kampen.

– Vi ønsker at det skal være så skremmende for Liverpool som mulig, forteller Bolton-manager Neil Lennon, som maner hjemmefansen til å skape et ordentlig lurveleven på tribunene senere i dag.

Støtten fra supporterne skal være tungen på vektskålen for vertskapet, håper 43-åringen. De hvitkledde har nemlig ikke vunnet en kamp siden laget fikk med seg uavgjort fra Anfield for under to uker siden. Først ble laget satt ettertrykkelig på plass av Rotherham, der Liam Trotter og Matt Mills sørget for to sene reduseringer i et 2–4-tap, før unge Zach Clough viste magi og ordnet poeng hjemme mot Wolverhampton i helga.

Klikk her for å få tilsendt SMS for de viktigste kamphendelsene!

Men laget kan lene seg på en stor fordel: Bolton har ikke tapt på hjemmebane under Lennons tid på Macron Stadium. Den tidligere Celtic-sjefen, som ble Bolton-ansatt i oktober i fjor, har ledet laget i ni kamper på sitt nye territorium, og det har endt med seks seire og tre uavgjortresultater.


UAVGJORT: Generalprøven endte med ett poeng. (Video: TV 2)

Skotten har faktisk dratt Bolton opp fra nedrykksstriden til en plassering omtrent midt på Championship-tabellen i løpet av den korte managertiden hans i England.

– I nær fremtid kommer Neil til å være i Premier League, med eller uten Bolton. Han har gjort en enestående jobb, sa Liverpools manager, Brendan Rodgers, før det forrige møtet mellom lagene.

Hektisk program

Liverpool har vunnet alle sine tre siste ligakamper, og laget har holdt nullen i samtlige. I mellomtiden har Chelsea riktignok sendt dem ut av ligacupen, men det er utvilsomt grunnlag for optimisme i den røde leiren.

Likevel har manageren flere ting i bakhodet før den avgjørende FA-cupkampen i kveld: Allerede kommende lørdag venter Everton til Merseyside-derby på Goodison Park, før Tottenham kommer på Anfield-besøk tre dager senere. Den påfølgende uka skal Liverpool i gang med Europaliga-sluttspillet.

– Når man har så mange kamper, er man nødt til å planlegge frem i tid. Men jeg skal velge et lag som er i stand til å vinne kampen. Jeg har en stall som jeg stoler og tror på, fortalte nordiren på pressetreffet mandag.

Det kan inkludere Steven Gerrard. Men de rødes manager sier han fortsatt ikke vet om kapteinen får sin 700. kamp for Liverpool nå. Etter å ha spilt to timer cupfotball mot Chelsea i forrige uke, fikk han hvile fra tribuneplass da Daniel Sturridge returnerte med scoring mot West Ham lørdag ettermiddag. På grunn av bekymringer rundt Gerrards stramme hamstring, kan han bli spart igjen – vel vitende om lokaloppgjøret til helga.

Flere skader i Bolton

Ellers lider ikke rødtrøyene av store skadeproblemer. Brad Jones har vært ute siden han ble byttet ut mot Burnley i desember, mens Jon Flanagan fortsatt driver med opptrening etter kneskaden han pådro seg i sommer.

Bolton må imidlertid klare seg uten Darren Pratley, keeper Ádám Bogdán og tidligere Liverpool-spiss Emile Heskey. Alle sammen spilte i det første oppgjøret. Samtidig er Marc Tierney, Mark Davies og Max Clayton fortsatt ute med langtidsskader.

Les også: East dommer kampen

Lennon får riktignok Craig Davies trolig tilbake etter trøbbel med hamstringen, men alle hans syv januarsigneringer må se oppgjøret fra sidelinjen fordi de ikke ble påmeldt i stallen før Anfield-kampen.

– Vi ser litt tynne ut. Vi kommer til å ha et par unggutter på benken. Skadene har satt sine spor. Men så lenge vi fortsatt er med i FA-cupen, ønsker vi å komme så langt vi bare kan, påpeker skotten.

FA-cupomkampen mellom Bolton og Liverpool spilles i kveld, onsdag 4. februar, klokka 20.45 på Macron Stadium. Vi følger som vanlig kampen minutt for minutt her på liverpool.no, med rapporter ved pause og slutt, samt spillervurderinger kort tid etter.

Klikk her for å få tilsendt SMS for de viktigste kamphendelsene!

Vinneren av oppgjøret, som sendes direkte på TV 2 Sport Premium, TV 2 Sumo og BBC, møter Crystal Palace på bortebane i neste runde av turneringen lørdag 14. februar.

Målscorere denne sesongen:

Liverpool: Steven Gerrard (9), Raheem Sterling (8), Adam Lallana (4), Jordan Henderson (3), Rickie Lambert (3), Mario Balotelli (2), Philippe Coutinho (2), Lazar Markovic (2), Alberto Moreno (2), Daniel Sturridge (2), Fabio Borini (1), Emre Can (1), Glen Johnson (1), Dejan Lovren (1), Jordan Rossiter (1), Martin Skrtel (1), Suso (1), selvmål (4).

Bolton: Craig Davies (5), Matt Mills (5), Darren Pratley (5), Joe Mason (4), Zach Clough (3), Neil Danns (3), Liam Feeney (3), Lee Chung-Yong (3), Max Clayton (1), Mark Davies (1), Eidur Gudjohnsen (1), Emile Heskey (1), Dean Moxey (1), Jay Spearing (1), Liam Trotter (1), David Wheater (1).