FØR KAMPEN: Soton - Liverpool

Les deg opp om fakta og sitater i forkant av kveldens kvartfinale i Ligacupen.

I kveld kjempes det om den siste semifinaleplassen i årets ligacup, når Jürgen Klopps mannskap gjester St. Mary’s i Southampton.
 
 
Det er selvsagt en vanskelig kamp, men å vinne titler er en kul ting, sa Klopp på sedvanlig vis under gårsdagens pressekonferanse. 

Middels form

Kveldens verter er ikke i sin beste periode. I november ble det to seire og to tap, men i de to seneste oppgjørene har ikke Soton fått med seg ett eneste poeng. I forrige kamp gikk Saints på et 3-1-tap på Ehtiad mot Manchester City, mens det i runder før ble et surt hjemmetap mot Stoke.
 
Siden uavgjortkampen mellom kveldens motstandere på Anfield i oktober, har Southampton notert seg for tre seire og to tap. Den ene seieren kom i nettopp Ligacupen (hjemme mot Aston Villa).

Saken fortsetter under.

Fra ligaoppgjøret på Anfield i høst.

Fakta om motstanderne 

LES OGSÅ: Koeman om kampen.

Southampton avsluttet som nummer sju på tabellen forrige sesong. Det er den beste Premier League-plasseringen deres noensinne. Liverpool havnet på plassen foran, med to poeng mer.
 
Manager Ronald Koeman har vunnet to av sine åtte møter med Liverpool som sjef. Begge kom da han var i Benfica, som slo Liverpool to ganger i Champions League i 2006.
 
Graziano Pellè er Southamptons foreløpige målscorer med syv fulltreffere. Deretter følger Sadio Mané med fem og Shane Long med fire scoringer.
 
Mané ligger for øvrig på tabben av assist-tabellen for kveldens hjemmelag. Han har notert seg for fem målgivende, etterfulgt av Dusan Tadic som har én mindre.
 
Ikke overraskende er det arbeidsjernet Victor Wanyama som topper «disiplin-tabellen». Den tidligere Celtic-spilleren har pådratt seg fire gule og ett rødt kort. 
 
Ronald Koeman uttrykte tydelig på sin pressekonferanse at han og hele laget tar Ligacupen på alvor:
 
Det er en veldig viktig kamp. For Southampton er det to muligheter til å vinne en tittel. Det er Fa-cupen og det er ligacupen, for vi vinner ikke Premier League, slo Koeman fast
 
 
Saken fortsetter under.

Southampton-manager Ronald Koeman.

Fakta om Liverpool

Benteke og Coutinho ligger på delt førsteplass på toppscorerlisten. Begge har fem fulltreffere. Ingen av dem har så langt scoret i Ligacupen.
 
Liverpool har bare scoret to mål i Ligacupen så langt. Danny Ings og Nathaniel Clyne har én fulltreffer hver. (Liverpool beseiret Carlisle på straffer, uten at det regnes i målprotokollen.)
 
Brasilianeren Coutinho topper også assist-listen, med fire målgivende pasninger. Firmino er nestemann på listen med tre.
 
Lallana er den eneste med målgivende pasning i Ligacupen. (Ingen ble kreditert målgivende på Clynes scoring, da det var en retur fra keeper.)
 
På disiplin-listen er det midtbanespillerne Lucas og Milner som troner øverst. Begge har pådratt seg seks gule kort. (Lucas stod over helgens kamp mot Swansea grunnet karantene etter fem gule kort.)
 
Liverpool scorer flest mål i første omgang (minutt 31 til 45), mens de røde slipper inn flest i sluttminuttene (76-90).
 
 
Adam Lallana spilte 265 ganger for Southampton før Liverpool hentet ham for 25 millioner pund i fjor sommer. Den tidligere «Saints»-kapteinen tegnet seg for 60 nettkjenninger.
 
I sommer hentet LFC nok en Soton-spiller. Nathaniel Clyne scoret fem ganger på 104 kamper for sin tidligere arbeidsgiver. I tillegg fikk Dejan Lovren 31 opptredener og to mål for sørkystklubben.
 
Jürgen Klopp er opptatt av å ta én runde om gangen. Dette sa han på gårsdagens pressekonferanse:
 
Det dummeste vi kan gjøre er å tenke på neste runde. Finalen er langt unna, men den eneste muligheten til å vinne er å komme seg gjennom alle rundene. Jeg ser fram til kampen, konstaterte Liverpools karismatiske manager.
 
Saken fortsetter under.
 

Mer om kveldens oppgjør

Når spilles kampen?
Southampton - Liverpool har avspark i kveld (2. desember) klokken 20.44.
 
Hvem viser kampen?
TV 2 Sport Premium/Sky 
 
Hvem dømmer?
Robert Madley er kveldens hoveddommer.
 
Hva betyr oppgjøret?
Vinneren går videre til semifinalen, mens taperen er ute av Ligacupen.
 
Annet:
Kampen avgjøres i kveld. I Ligacupen blir det ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse ved uavgjort til fulltid. Bortemål betyr ingenting.