Før kampen: Stoke City – Liverpool

Brendan Rodgers og mannskapet returnerer til marerittstadion for Premier League-starten søndag.

Det er nøyaktig elleve uker siden Liverpool ble maltraktert i sesongavslutningen og tapte hele 1–6 for Stoke på kalde Britannia Stadium. Nå venter samme motstander i ligapremieren.

Ønsker du kampoppdateringer sendt rett til mobilen? Klikk her!

– Vi kommer definitivt til å være bedre enn vi var da. Det var en enkelt kamp, og hele opplevelsen var forferdelig. Vi kom til kort på alle felt. Det var veldig overraskende og skuffende, sa en bestemt Rodgers til pressen fredag.

Dette er første gang i Premier League-historien at to lag som spilte mot hverandre i siste serierunde møtes i ligaåpningen på samme bane den påfølgende sesongen, ifølge Stokes nettsider.

Målfest på Britannia

I likhet med Rodgers, som fortalte videre at han er fornøyd med å møte Stoke allerede nå på grunn av muligheten til å rette på inntrykket fra mai, er Mark Hughes skråsikker på at en liknende kamp ikke blir tilfellet når lagene møtes denne helga.

Og Stoke-manageren vet godt at statistikken sier det samme:

• Man må 52 år tilbake i tid for å finne sist Liverpool tapte like stygt.
• Dette var første gang Liverpool slapp inn fem mål i første omgang siden 1976.
• Sist Stoke vant 6–1 over Liverpool før mai, var i februar 1897.

– Jeg tror nok ikke at det er særlig mange av oss som føler at det som skjedde skal skje igjen. Vi vil gjerne det, men Liverpool har også et ord med i spillet, sa Hughes i forkant av den første serierunden.

Saken fortsetter under.


SUR AVSKJED: Steven Gerrard reduserte, men Liverpool tapte 1–6 i mai. (Video: TV 2)

De sju målene mellom lagene i mai-oppgjøret fulgte opp en enda større målfest fra Britannia sesongen i forveien. Da var duoen Luis Suárez og Daniel Sturridge sentral i at Liverpool vant hele 5–3 i vinterkulda, noe som gjør at det er blitt scoret totalt femten mål på de to siste ligakampene innbyrdes på Britannia.

Seieren er også Liverpools eneste på de sju siste forsøkene i Stoke-on-Trent. Faktisk står Merseyside-laget uten scoring i seks av de fjorten Premier League-kampene klubben har spilt mot søndagens motstander.

– Vi har hatt masse tid til å reflektere over det som har skjedd. Nå ønsker vi å komme opp på det nivået vi var på tidligere og kjempe for å spille vårt eget spill, fortalte Rodgers før helga.

Benteke trolig fra start

Ligaåpningen søndagen gir en rekke spillere Liverpool-debuten. Blant dem er Christian Benteke, som forventes å starte etter oppvisningen mot Swindon Town forrige helg, og Nathaniel Clyne, mens Roberto Firmino varmer trolig benken fra start. I tillegg tyder mye på at Joe Gomez får spille venstreback.

Les også: Stoke med tre strake treningskamp-tap

Rodgers kom også med en tillitserklæring overfor James Milner da han fredag offentliggjorde at 29-åringen får rollen som visekaptein, og all sannsynlighet tilsier følgelig at landslagsspilleren får en plass i startelleveren på Britannia.

Saken fortsetter under.

SENTRAL ROLLE: Milner er Liverpools nye visekaptein, bekreftet Rodgers fredag.

– Vi har hentet inn spillere som evner å skape og score mål, så jeg er sikker på at det vil være til hjelp. Det er viktig å få en god start. Utfordringen med å komme inn i topp fire er større enn noen gang, sa Liverpool-manageren.

Bojan tilbake for Stoke?

Nordiren må imidlertid klare seg uten Joe Allen, som er ute i omkring fire uker etter strekken han pådro seg i generalprøven, i tillegg til Daniel Sturridge og Jon Flanagan. Stoke mangler Ryan Shawcross, mens Marc Wilson og Marko Arnautovic er usikre.

Hughes kan imidlertid få se tidligere Barcelona-angriper Bojan Krkic, som har slitt med en kneskade, tilbake i aksjon i en tellende kamp for første gang på sju måneder.

Stoke har hentet inn blant andre Ibrahim Afellay, også han med en fortid i Barcelona, og spissen Joselu denne sommeren, mens Marco van Ginkel er lånt inn fra Chelsea. Samtidig får eks-røde Glen Johnson trolig Stoke-debuten mot Liverpool.

Les også: Johnson angrer ikke

Saken fortsetter under.

– EN RAR FØLELSE: Johnson og Hughes i forkant av kampen. (Video: Stoke City/YouTube)

Fakta før avspark

Det er blitt scoret femten (!) mål i løpet av de to siste ligakampene mellom lagene på Britannia.

Merseyside-klubben har scoret seks av dem. Én gang i mai, fem for to sesonger siden.

Liverpool har bare én seier på sine sju siste Britannia-besøk. Det var da laget vant 5–3 i januar i fjor.

Under Brendan Rodgers’ tid i Liverpool har bortemøtene med Stoke bydd på 6,3 mål i snitt.

Innbyrdes har Liverpool vunnet fem og tapt fire av fjorten Premier League-kamper mot Stoke.

Stoke har slått de røde fem ganger på de 30 siste kampene. Samtlige er kommet på Britannia.

Ingen Liverpool-spiller har noen gang scoret hat-trick i en ligakamp på Britannia.

Danny Ings scoret begge målene da Burnley slo Stoke på Britannia forrige sesong.

James Milner scoret på Stokes hjemmebane da han vant 4–1 med Manchester City i februar.

På de ti siste turene til Britannia står Liverpool med ett mål i snitt.

Liverpool og Stoke har møtt hverandre i fem åpningskamper tidligere. De røde har vunnet fire av dem.

Avspark mellom Stoke og Liverpool er søndag klokka 17.00 norsk tid. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo, og liverpool.no følger kampen minutt for minutt – med spillervurderinger og børs kort tid etter.