For mye oppstyr etter Klopps smak

Jürgen Klopp synes det har vært vel mye sirkus i løpet av hans første dag som Liverpool-manager.

- Jeg tror ikke jeg har vært borti noe sprøere enn dette. Alle fotografene, og alt oppstyret. Dette er ikke hva jeg ønsker. Jeg ønsker bare å jobbe med laget. Men dette er en del av totalpakken, så okay, vi fikk gjøre dette i dag, sier Klopp til Liverpool Echo.

- I morgen vil jeg begynne å jobbe med laget, legger han til.

Etter pressekonferansen på Anfield hoppet Klopp rett i en bil som tok ham til Melwood, der han møtte noen av sine spillere, inkludert kaptein Jordan Henderson og Philippe Coutinho. På grunn av landskampene denne uken vil ikke 48-åringen ha hele sin tropp samlet før i midten av neste uke.

- Jeg er ikke en kar som vil utbasunere at «vi skal erobre verden» eller noe slikt. Men vil skal erobre ballen. Ja, det skal vi. Hver eneste gang.

- Vi vil jage ball. Vi vil løpe mer, kjempe mer. Vi vil jobbe sammen, og jobbe bedre sammen. Vi vil organisere forsvaret bedre enn de andre lagene, lover 48-åringen.

- Vi må finne vår måte å spille på. Vi må like måten vi spiller på.

- Vi skal ikke takle stygt, men vi skal takle lovlig. En god takling tar ballen. Det er som en scoring. Det jeg ønsker er at vi skal bli et veldig spesielt lag.

- Vi kan ikke snakke om fotballfilosofi og å holde på ballen, vi kan ikke spille som Barcelona eller hvem det nå måtte være. Nei, dette laget må skape sin egen stil. Dersom du har ballen ønsker du å være kreativ, men du må være forberedt på at dersom du mister ballen så er det viktig å legge press på ballfører. Dette er ikke et forslag. Dette er min lov.

- Du kan ikke være i tvil. Du må gjøre det, og det kommer vi til å gjøre. Det er hva vi må lære oss.

Har sett de tre siste kampene

Klopp avslører at han så Liverpools tre siste kamper under Brendan Rodgers på TV, noe som kan tyde på at han har vært i dialog med Liverpools eiere helt siden ligacupkampen mot Carlisle.

- Jeg har sett de tre siste kampene, men dersom dere stiller meg samme spørsmål på søndag vil jeg ha sett 20. I de andre kampene har jeg bare sett scoringene. Jeg så samtlige 90 minutter mot Everton, Sion og Aston Villa.

- Aston Villa-kampen var riktig bra. Flotte mål, men forsvarer du deg ikke på innlegg kan man slippe inn mål mot en slik spiss (Rudy Gestede).

- Mot Sion så man at laget var tynget av press. Det var tendenser til panikk. Du kunne se det i øynene deres at de ikke spilte med frihet. Fotball handler om å skape sjanser, ikke å score 20 mål hver kamp. Det er ikke mulig. Dersom du føler at du vil bomme på en sjanse, må du likevel føle frihet til å prøve på nytt. Beholde troen på deg selv.

- Det er veldig viktig. I kampen mot Sion så jeg mange problemer, for spillerne følte presset. Vi må jobbe med dette slik at de får en god følelse. Det så ikke ut som de nøt denne kampen. Når du ser at spillerne er engstelige, er det ikke bra.

- Everton-kampen var et lokaloppgjør, så da er presset på begge lag. Det var litt som i gamle dager. Det var spark og løp, pang, pang, pang, lange baller, men kjempingen var god.

- Det var nok ikke den beste kampen jeg har sett de siste ti årene. Jeg kunne se mye på disse tre kampene. Den tidlige scoringen mot Aston Villa lettet presset på dem, og da spilte de ball. Det er dette jeg vil jobbe for.

- Vi må forandre på ting. Først må vi se hva som foregår på Melwood.

Samme utfordring som i Dortmund

Klopp innrømmer at utfordringen i Liverpool ligner litt den han møtte i Dortmund i 2008.

- Det er tilbake til det samme ja. Når jeg kom dit var de på 13.plass, og året før var de i cupfinalen, men nøt ikke fotballen. Det var problemet.

- Men folk kom på kampene likevel. De kunne være på 18.plass, og folk ville komme likevel. 80 000 hver uke. Men de ventet på at noe skulle skje.

- Vi hadde mange unge spillere, men jeg bryr meg ikke om alder. Det interesserer meg ikke. Dersom du er gammel og god så er det flott. Er du ung og god er det flott. Det eneste jeg trenger er spillere som ønsker å hjelpe laget.

- Spillerne må lytte til det jeg har å si. Det er veldig viktig, for jeg tror det er bedre å ha 11 spillere som forsøker på det samme, i stedet for at alle gjør de de ønsker å gjøre. Det er en måte vi ønsker at de skal gjøre ting på, og det er min måte.

(Video med tillatelse av TV 2)