Forberedt på forsvarskamp

For elleve dager siden klarte ikke Liverpool å finne veien til målet mot Bolton. I kveld ønsker Neil Lennon å gjenta det solide forsvarsarbeidet. Bolton skal være tålmodige, sier han.

– Hjemmeformen vår er veldig bra, så vi har en større fordel av å spille her enn på Anfield. Jeg tror kampen kommer til å likne på den vi så på Anfield, med tanke på at Liverpool vil ha ballen i mesteparten av tiden, spår Bolton-manageren.

Skotten utelukker ikke at Brendan Rodgers kommer med en annen tilnærming til kampen enn sist. Raheem Sterling og de andre hurtigtogene i Liverpool-angrepet åpner opp for en mer kontringsvennlig taktikk, mener Lennon.

Les også: Før kampen: Bolton – Liverpool

– Vi er nødt til å prestere like bra defensivt dersom vi skal komme oss igjennom denne runden. Hvordan kampen blir, får vi bare vente og se. Kanskje Brendan spiller på en annen måte på bortebane. Han har definitivt nok hurtighet til å angripe med kontringer, så det er noe vi må tenke på.

Manageren sier han «ikke aner» hvordan kampbildet kommer til å se ut, men han peker på dødballer som et av Boltons farligste våpen. Laget hans kommer ikke til å prøve noe «nytt» i en så vanskelig kamp, legger han til.

– Det ville vært tåpelig å forsøke å spille mot Liverpool på deres måte, for det ville endt med at de til slutt hadde kjempet oss i senk. Så vi må fokusere på å være vanskelige å slå, og vi må være tålmodige og vente på våre sjanser fremover, forteller han.

43-åringen, med en fortid som suksessfull manager i Celtic, snakker også om returen til Daniel Sturridge, som scoret i comebacket for fire dager siden. Spissen var på utlån i Bolton fra Chelsea i 2011, og Championship-klubben er full av lovord om målmaskinen. Nå frykter sjefen at Sturridge skal få spille i kveld.


TILBAKE: Daniel Sturridge satte inn 2–0 mot West Ham i helgas comeback. (Video: TV 2)

– Ikke bra for oss

– Han er en fantastisk spiller. Dersom du hadde spurt hvilken som helst Bolton-supporter om tiden hans her, tror jeg han ville blitt husket med glede. Jeg snakket med Phil (Gartside, styreformann i klubben, journ. anm.) her om dagen, og han sa at Sturridge var helt briljant her.

Bolton-sjefen beskriver Sturridge som mer moden nå. Han tror Rodgers «får det beste ut av ham» i Liverpool-laget. Angriperen har scoret utrolige 37 mål på sine totalt 53 opptredener for rødtrøyene.

Se video: Lennons pressekonferanse

– Skaden kom på et veldig dårlig tidspunkt for ham. Så å se ham tilbake i scoringsform er strålende nytt for Liverpool – men ikke så positivt for oss!

Avspark på Macron Stadium er klokka 20.45 i kveld.