Forklarer hvorfor Rodgers fikk fortsette

Liverpool-formann Tom Werner er overbevist om at klubbens ledelse tok den riktige avgjørelsen da de ga Brendan Rodgers fornyet tillit i sommer.

Kritikerne krevde Brendan Rodgers sitt hode på et fat etter den skuffende fjorårssesongen, men klubbledelsen valgte å skjele til den gode sesongen laget hadde året før.

- Vi ser langsiktig på saker som dette. Vi hadde troen på Brendan når han ble årets manager i 2013/14. Det hadde bare gått ett år siden han fikk den utmerkelsen. Vi fokuserer på stabilitet, det er noe vi har demonstrert både på og utenfor banen, uttaler Tom Werner til Liverpool Echo.

- Vi tror Brendan er riktig mann for Liverpool, og riktig mann til å ta klubben fremover, legger han til.

- Vi ansatte Brendan for å få forbedringer. Forhåpentligvis har vi en ny samtale om et års tid, hvor han vil ha demonstrert at vi er tilbake i toppform igjen.

RIKTIG MANN: Tom Werner har full tillit til Brendan Rodgers foran den nye sesongen.

Ingen av målene som Liverpool-ledelsen satte seg foran fjorårsesongen ble innfridd, men man valgte likevel å la manageren få fortsette.

- Selvsagt var fjorårssesongen litt skuffende. Målet var å bli blant topp fire igjen, etter at vi kvalifiserte oss for Champions League året før. Vi ønsket å se fremgang.

- Det var lyspunkter på veien. Det var en periode fra rundt midtveis i sesongen hvor vi virkelig viste toppform. Men avslutningen på sesongen var skuffende.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på grunnen til at vi ikke nådde våre mål. Men jeg kan si at evalueringen var som alle andre evalueringer etter endt sesong. Vi så på hvordan vi kunne få fremgang igjen, og bli stabilt sterkere.

Konstruktive samtaler

Werner forteller at man hadde det han beskriver som konstruktive samtaler med Rodgers.

- Vi lærte mye, og nå ser vi frem til starten på en ny sesong, for vi er et sterkere lag nå enn vi var for ett år siden.

- Brendan står bak de transfermålene vi gikk for i sommer. Vi forventer å se en markant fremgang.

Werner bekrefter også at det var Rodgers selv som avsatte assistentmanager Colin Pascoe og førstelagstrener Mike Marsh, og som valgte ut Sean O'Driscoll, Pep Lijnders og Gary McAllister som erstattere.

- Jeg ønsker å takke Colin og Mike for innsatsen, men nå er jeg spent på den nye staben som Brendan har hentet inn, sier klubbformannen.

- Dette var Brendans avgjørelse, og karene han har hentet inn er veldig imponerende. Alle tilbakemeldinger vi har fått om Pep under hans tid på akademiet har vært veldig positive. Vi hadde også hørt mye om hans arbeid i Porto, og han har nå fått en helt nyopprettet stilling i klubben.

- Gary har en fortid som spiller i klubben, og han har også vært manager for Coventry City og Leeds United. Vi har fått inn tre enestående karer som jeg er sikker på at troppen vil dra nytte av.

Viktig med god start på sesongen

Werner håper selvsagt på en god start på sesongen, helst med seier over Stoke på søndag.

- Jeg ønsker ikke å legge for mye press på noen foran enkeltkamper, men det vil utvilsomt være til hjelp med en god start. Det hadde vært strålende om vi hadde tatt tre poeng, ikke minst etter den skuffende avslutningen på fjorårssesongen.

- Det hadde vært hyggelig om vi hadde kunnet reise hjem fra Stoke etter en mye bedre prestasjon denne gangen. Jeg føler at alle er seg sitt ansvar bevisst. Vi har satt oss gode og ærlige mål. Nå ser jeg frem til å se oss spille, og jeg forventer at vi klarer å gjøre våre supportere stolte.

LES OGSÅ: RODGERS FORTSETTER I JOBBEN