Fornøyd med egen prestasjon mot Everton

João Carlos Teixeira (22) scoret de rødes andre mål i miniderbyet onsdag kveld.

Omtrent halvveis inn i første omgang mot Everton U21 dunket portugiseren ballen i nettmaskene med et glimrende skudd fra 20 meters hold. Da hadde Harry Wilson (18) allerede gitt Liverpool ledelsen, mens Sergi Canós (18) satte inn 3–0 ti minutter før pause.

Likevel endte det ikke med helrød seier i lokaloppgjøret. De blå reduserte nemlig på heldig vis få sekunder før sidebyttet, og Liverpool slapp inn ytterligere to mål i andre omgang.

– Det var skuffende, men samtidig en god gjennomkjøring for meg. Jeg spilte bra, og jeg må finne formen. I min posisjon ønsker man alltid å score eller å slå en målgivende pasning; det er jobben min, og det er noe jeg prøver å gjøre i hver kamp, sier Teixeira til klubbens nettsider.

Les også: – Vi må lære av dette

– Vi startet veldig bra, og den første omgangen var bra, men vi var ikke gode nok til å holde på ledelsen og spilte uavgjort. Vi lærer av feilene våre, og vi var bare ikke gode nok til å vinne denne kampen. Det er alltid godt å få spille i slike derbyer, og jeg koste meg.

Saken fortsetter under.

KANON: Teixeira smalt ballen kontant og bestemt i mål fra distanse mot Everton.

22-åringen, som var Liverpools beste klart beste før pause, spilte foran over hundre speidere på tribunen i Southport, og U21-trener Michael Beale antydet etter kampslutt at både Teixeira og Tiago Ilori (22), som også startet mot Everton, trolig lånes ut igjen denne sesongen.

Selv sier Teixeira at han var fornøyd med hvordan oppkjøringen gikk i sommer, der han var inkludert på førstelagets turné i Asia og Australia, og han trives godt på treninger med seniorspillerne.

– Når en spiller sammen med gode spillere, blir man alltid bedre. Det er alltid fint å være på Melwood, og pre-season var bra. Jeg likte det. Jeg spilte i noen kamper, og jeg forsøker å gjøre mitt beste, legger han til.

Teixeira var lånt ut til Brighton forrige sesong, og han ble kåret til «Årets unge spiller» i klubben – til tross for at han brakk benet i april. Midtbanetalentet, som kostet 800 000 pund fra portugisiske Sporting i 2012, har ett tellende innhopp for A-laget så langt.

Les også: – Dette er en stor sesong for meg

– João Teixeira viste i perioder hva han er kapabel til. Tiago og João hadde ikke spilt for U21 på to sesonger før kveldens kamp. De anses som medlemmer av førstelagstroppen, men trengte spilletid nå for å komme i form. Jeg synes de begge gjorde det bra, sa Beale onsdag.

Kontrakten hans med Liverpool løper ut neste sommer.