Forsvarstalent og keeper på prøvespill

Newport Countys Regan Poole er under lupen til flere klubber. Nå er 16-åringen på prøvespill hos Liverpool. Det er også keeperen Dan Lavercombe.

Newport Countys Regan Poole er for tiden på prøvespill i Liverpool, melder BBC og Daily Mail.

Forsvarsspilleren ble Newports yngste spiller forrige sesong, og fikk sin debut 16 år og 94 dager gammel mot Shrewsbury. Han spilte tilsammen 12 kamper i League Two.

Spilleren var nær å signere med Fulham i januar, men skal også ha vært på prøvespill i Manchester United. Og United skal fortsatt være interessert i å signere unggutten, ifølge BBC.

- Liverpool ønsket å se nærmere på ham, så han har dratt med noen av de yngre spillerne til en turnering i utlandet. Han har tiltrukket seg mye interesse. Mange klubber ser på han, og det er riktig å gi en ung spiller som det en mulighet, sier Newports manager, den gamle landslagsstopperen, Terry Butcher.

Poole kan ikke signere profesjonell kontrakt før han blir 17 i juni.

Turneringen han deltok i var nok Terborg-turneringen i Nederland, der Liverpools U19-lag endte på femteplass.

Torquay Herald Express melder at også Torquay Uniteds keepertalent Dan Lavercombe skal prøvespille med Liverpool. 18-åringen skal ha reist til Liverpool mandag. 

- Vi snakker ikke om en permanent overgang for Dan, i hvert fall ikke ennå. Liverpool har hatt ham under oppsikt og liker ham, og de har spurt om de kan se enda nøyere på ham. Det er en vinn-vinn situasjon for oss. Det verste som kan skje er at Dan får mer god erfaring, en bit Liverpool FC og kommer tilbake bedre. Og vi har også satt opp et forhold mellom Torquay og Liverpool, som kan hjelpe oss i framtiden, sier Torquay-manager Chris Hargreaves til avisen.

Liverpool signerte for øvrig i forrige uke med åtte år gamle Luca Pitt, som skal spille for U9-laget neste sesong, ifølge Liverpool Echo. Steven Gerrard var tilstede da det unge talentet signerte. Pitt, har til nå blitt trent av Hugh McAuley, som også trente Gerrard som ung.