Fortsetter karrieren i Slovenia

Tidligere Liverpool-spiller Albert Riera overrasker mange med sitt nyeste klubbvalg.

Tirsdag kveld melder den slovenske avisen Ekipa 24 at Riera allerede har gjennomført sin første trening med klubben NK Zavrc i landets øverste divisjon.

De fleste var sikre på at klubbens sportsdirektør bløffet da han nylig hevdet at den tidligere Liverpool- og Spania-spilleren, som også har vært hos blant andre Manchester City og Bordeaux, var på vei.

Men tirsdag hadde Riera sin første trening med laget, skriver NK Zavrc på sine Facebook-sider. Ekipa 24 har også publisert flere bilder av 33-åringen i hjemmedrakta til klubben som endte på femteplass forrige sesong.

Riera, med fem mål på 56 kamper for Liverpool fra 2008 til 2010, returnerte til moderklubben Mallorca i mars, og han skrev i utgangspunktet under på en avtale ut inneværende sesong, men nå tyder det isteden på at NK Zavrc er hans nye arbeidsgiver.

Stadige klubbskifter

Dette er Rieras tiende klubb gjennom en fargerik karriere. Spanjolen spilte seg opp fra ungdomslagene til førstelaget i Mallorca, før turen gikk til Frankrike og Bordeaux, der han tilbrakte to år. Espanyol hentet ham hjem til Spania, men derfra ble han lånt ut til Manchester City i 2006.

Saken fortsetter under.

Liverpool kom på banen under Deadline Day sommeren 2008, der Rafael Benítez punget ut 8 millioner pund for signaturen hans. Med nummer 11 på ryggen fant han veien til nettmaskene i både Premier League og Champions League, og i forkant av overgangen hadde han fått sin debut for det spanske landslaget.

Etter to år på Merseyside resulterte intern uro mellom ham og Benítez i at Riera ble gjort tilgjengelig for salg. Kantspilleren endte etter hvert opp i greske Olympiakos, før veien gikk til Galatasaray det påfølgende året. I januar i fjor ble han enig med tyrkerne om å avslutte kontrakten.

Klubbløs flere ganger

To måneder senere gikk Udinese i Serie A med på en avtale som skulle tre i kraft etter sesongen, så han ordnet seg en låneavtale med Watford frem til sommeren. I Udinese fikk han sparken i november for et snaut år siden fordi han deltok i en pokerturnering istedenfor å spille kamp.

Så havnet han igjen i Mallorca, etter noen måneder uten klubb. Met år før kontrakten løp ut, er han altså på plass i slovenske NK Zavrc, som spiller sine hjemmekamper foran mindre enn fem tusen tilskuere.