Forventer at Gomis spiller mot Liverpool

Swansea-spiss Bafétimbi Gomis kollapset under bortemøtet med Tottenham i forrige uke, men franskmannen er allerede tilbake i full trening. Han er trolig med i troppen om fire dager.

Mange lot seg skremme da 29-åringen tok telling og ble båret av White Hart Lane etter flere minutter med behandling. Umiddelbart fryktet flere spillere og tilskuere en reprise av situasjonen da tidligere Bolton-spiller Fabrice Muamba fikk hjertestans på samme bane i 2012, men Gomis kom fort til hektene.

Les også: Nå trener Muamba juniorene til Liverpool

Angriperen har faktisk mistet bevisstheten på banen flere ganger tidligere, og Swansea-manager Garry Monk sier det var noe klubben visste om da de hentet ham fra fransk fotball i fjor sommer.


IKKE ALVORLIG: Det gikk bra med Gomis etter kollapsen på White Hart Lane. (Video: TV 2)

– Han har vært igjennom alle mulige undersøkelser, og det er bare en del av livet hans. Det handler om at blodtrykket hans blir lavt, forklarte Monk etter kampen, ifølge talkSPORT.

Manageren la til at Gomis, som tilbrakte ei natt på sykehus i hovedstaden, var ved bevissthet da han ble båret av banen – og han ville inn igjen. Gomis og resten av Swansea-laget fikk seks dager fri etter kampen, som Tottenham vant 3–2. Nå forbereder de seg til møtet med de røde, og Gomis forventes å få grønt lys.

– «Bafé» er tilbake i Swansea og trente i dag, sa en talsmann fra klubben til Press Association i går.

Swansea tar imot Liverpool på Liberty Stadium klokka 21.00 mandag kveld.