Forventer at Villa holder fast på prislappen

Aston Villa har ikke lagt skjul på at de vil ha 32, 5 millioner pund for Christian Benteke, som er Liverpools førstevalg ved kjøp av en spiss i sommer. Men de røde fortsetter å prute.

Liverpool mener den belgiske landslagsspilleren er verdt nærmere 25 millioner pund, ifølge Daily Express. Nå tror den velinformerte journalisten Paul Joyce at Liverpool enten må spytte ut hele beløpet eller fortsette søket andre steder.

«Det er helt ulogisk å håpe at Aston Villa, som er fullt klar over at Liverpool nå har massevis av penger, skal senke prisen for en spiller de ikke ønsker å selge bare fordi den andre parten mener han er mindre verdt», skriver Joyce.

Les også: Ikke nærmere Benteke

Merseyside-laget bekreftet tidligere i dag at Raheem Sterling hadde fullført overgangen til Manchester City. Dermed innkasserer klubben rundt 35 millioner pund – i utgangspunktet får de 44 (resten utbetales etter visse krav oppfylles), men Queens Park Rangers har krav på en femtedel – før overgangsvinduet er over.

Må selge om klausulen aktiveres

Aston Villa, som selv betalte omkring sju millioner pund for Benteke i 2012, er i tillegg nødt til å betale spissens tidligere klubb, Genk i Belgia, 15 prosent av et eventuelt videresalg. Derfor er Birmingham-klubben fast bestemt på å ikke selge billigere enn ønsket.

Samtidig mener Joyce at motviljen til å aktivere utkjøpsklausulen antyder tvil om Benteke faktisk er riktig mann for klubben. Liverpool har lagt seg på nivå «bare» sju millioner pund unna det faktiske kravet.

– Dersom noen aktiverer utkjøpsklausulen, er det ingenting vi kan gjøre. Men frem til det eventuelt skjer, er han en Aston Villa-spiller, og vi er alle veldig glade for det, sier Tim Sherwood til Sky Sports.

Manageren har tidligere sagt at han tror Benteke blir værende i Birmingham, og nå setter han spørsmålstegn ved det høye antallet med andre spisser Liverpool har i stallen.

Les også: Clyne nøkkelen til Benteke-suksess?

– Nå tror jeg, etter å ha tatt en kikk, at Liverpool har seks eller sju angripere. Jeg vet ikke helt hvor mange de faktisk trenger. Vi vet at Christian er en veldig god spiller, og vi ønsker å beholde ham, gjentar han.

Liverpool har foreløpig ikke lagt inn noen offisielle bud på Belgia-spissen.

Benteke står med 49 mål på de tre sesongene han har i Aston Villa så langt.