Forventer svar fra UEFA i morgen

Denne sesongen har Liverpool vært blant klubbene UEFA har undersøkt for «Financial Fair Play», og The Telegraph skriver at Anfield-klubben nå trolig får vite om de skal granskes enda nærmere.

Denne uka er det ett år siden det ble kjent at Manchester City var i trøbbel etter å ha brutt Det europeiske fotballforbundet (UEFA) sitt finansielle reglement. Nå, tolv måneder senere, skal Liverpool sammen med Hull City få vite utfallet av et møte med UEFAs kontrollgruppe.

The Telegraph melder at begge trolig får vite om de må undersøkes enda nærmere hvor hvordan klubbøkonomien har vært mellom 2011 og 2014. Dette skjer først nå på grunn av fraværet i en UEFA-turnering i forrige sesong.

Les også: Liverpool vil bli gransket av UEFA

Merseyside-laget har de siste regnskapsårene gått i underskudd, men klubben viser til det skakkjørte eierskapet til Tom Hicks og George Gillett som en sentral faktor for de røde tallene. I fjor høst sa klubbeier John W. Henry at de forventer å unngå straff av forbundet.

I likhet med Manchester City, som etter hvert fikk en bot på 49 millioner pund og visse restriksjoner i Europa-cuper, kan de to klubbene få bøter eller bli nektet prispenger dersom de anses for å ha brukt for mye penger mens de kvalifiserte seg for Europa-spill.