Fotballpodcaster i vinden

Vil du ha fotballdiskusjon på øret i juleinnspurten har vi noen anbefalinger.

Podcaster veldig i vinden, og det er finnes mange alternativer innenfor omtrent alle sjangere. Fotball- og Liverpool-podcaster er det nå blitt mange av.

En podcast kan beskrives som et forhåndsinnspilt radioprogram. I høst kom den første norske Liverpool-podcasten «You’ll Never Talk Alone» med Rasmus Wold. En til to ganger i uka får han besøk av gjester i studio og snakker om aktuelle saker, forrige og kommende kamp.

– Planen min med podcasten var vel egentlig å gi de norske supporterne et nytt tilbud, da flere syns det kan bli tungt å forstå engelsk eller Scouse, som de snakker på de andre podcastene. Podcaster er veldig i vinden og fortsetter bare å vokse. Jeg vil heller at LFC-supportere skal høre på LFC-prat på vei til jobben enn musikk, sier Wold.

– Jeg har hele tiden mål om å skaffe de beste gjestene tilgjengelig, men jo mer kjente de er, jo travlere hverdag har de, så det er en kabal som må legges hver gang. Jeg er veldig fornøyd med gjestene jeg har hatt hittil, og prøver å ha en blanding av komikere, kjendiser og eksperter, men jeg tror også det er viktig at vi får høre A4-supporterne snakke. Et KopForum i podcast-format rett og slett.

– Jeg vil fortsette å forsøke å få med tidligere LFC-spillere, da spesielt de norske i førsteomgang, og det hadde vært veldig kult å få til en live podcast foran et publikum en gang. Den første sesongen er imidlertid et lite prøveprosjekt hvor jeg prøver å finne ut av hva som fungerer best, hva jeg må kutte ut og hva slags gjester som funker, så fra og med neste sesong vil det hele forhåpentligvis bli litt mer profesjonelt. Jeg startet med én episode i uka, men har nå gått over til én episode for hver match som blir spilt. Da blir det naturligvis mange episoder, og jeg tror mengdetrening er viktig for at det raskt skal bli bra. 

– Dette er et overskuddsprosjekt som jeg gjør på fritiden min, og med det i tankene syns jeg det har gått veldig bra hittil, med flott hjelp fra supporterklubben med distribusjon. Jeg oppfordrer alle røde til å like siden vår på Facebook, for der kan de komme med spørsmål til gjestene, ting de ønsker vi skal snakke om, kritikk og ønsker om endringer. Det er tross alt supporterne jeg lager dette for, og hvis ikke de er fornøyde, blir alt forgjeves!

Følg You’ll Never Talk Alone på Facebook.

iTunes: https://itunes.apple.com/no/podcast/youll-never-talk-alone/id1040481018?l=nb&mt=2
ACast: https://www.acast.com/youllnevertalkalone

Andre norske fotballpodcaster

You’ll Never Talk Alone er den eneste rene Liverpool-podcasten på norsk, men innenfor sjangeren fotball finnes det flere.

Wildcard FC
Sliter du med tøffe avgjørelser på Fantasy-laget ditt kan denne podcasten være verdt å sjekke ut. Aktuelle spillere, serierundene og hvem en burde velge blir diskutert før hver ligarunde.

iTuneshttps://itunes.apple.com/no/podcast/wildcard-fc/id763768875?mt=2
Soundcloudhttps://soundcloud.com/cwessel
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCJd6W2a2G45pMg4_EFMHAUA

Fotballklubben 
TV2 har lansert en ukentlig podcast med Aleksander Schau og Thomas Aune, hvor de får besøk av en gjest og snakker om fotball.

iTuneshttps://itunes.apple.com/no/podcast/fotballklubben/id1042344689?l=nb&mt=2
Soundcloudhttps://soundcloud.com/fotballklubben

Foppall 
VGTVs Foppall-redaksjon med Bernt Hulsker i spissen tar for seg det siste i norsk og internasjonal fotball. Med Hulsker i hovedrollen er det lettbeint.

iTuneshttps://itunes.apple.com/no/podcast/foppall-med-bernt-hulsker/id966496648?mt=2
Yarnhttps://yarn.fm/podcasts/142552-foppall-med-bernt-hulsker

Heia Fotball
NRK P3-programmet til Sven Bisgaard Sundet og Tete Lindbom kommer også som podcast. Ofte med interessante gjester.

iTuneshttps://itunes.apple.com/no/podcast/nrk-heia-fotball/id811129576?mt=2
Soundcloudhttps://soundcloud.com/p3heiafotball

Josimar
Fotballbladet Josimar kommer med en podcast hver 14. dag. Lars Johnsen og andre bidragsytere diskuterer, og som i bladet går man her i dybden og snakker ikke nødvendigvis om toppkampen i Premier League.

iTuneshttps://itunes.apple.com/no/podcast/josimar-tidsskriftet-om-fotball/id561395982?mt=2
Podbeanhttp://josimar.podbean.com

De engelske

Her er det så mange å velge mellom at vi får nøye oss med å nevne seks...

The Anfield Wrap
Siden oppstarten i 2011 har The Anfield Wrap funnet sin plass og er to ganger kåret til årets podcast av Football Supporters Federation. Neil Atkinson og co diskuterer det som er av aktuelle saker, med flere sendinger i uka. En veldig god podcast som absolutt kan anbefales.

Les også: Vi besøkte Anfield Wrap-gjengen (pluss)

iTuneshttps://itunes.apple.com/no/podcast/the-anfield-wrap/id456906266?mt=2
TAW Playerhttp://www.theanfieldwrap.com

Anfield HQ
Anfield HQ startet med podcaster i slutten av mai i år, og Jay Riley diskuterer aktuelle saker med journalistene som følger Liverpool tettest.

iTunes: https://itunes.apple.com/no/podcast/foppall-med-bernt-hulsker/id966496648?mt=2
Acasthttps://www.acast.com/anfieldhq

Anfield Index
Populær Liverpool-podcast som tar for seg statistikk, forrige og siste kamp, og aktuelle saker rundt klubben.

iTuneshttps://itunes.apple.com/gb/podcast/the-anfield-index-podcast/id760265999?mt=2
PodBeanhttp://anfieldindex.podbean.com

The Game  
The Times sin podcast med Gabrielle Marcotti handler om fotball generelt, og ikke bare Liverpool. Men når en diskuterer aktuelle saker kommer en ofte inn på Liverpool, og med bidragsytere som Rory Smith og Tony Barrett fra The Times, er det alltids interessant å høre hva som blir sagt.

iTuneshttps://itunes.apple.com/us/podcast/the-game-podcast/id191105605?mt=2
Soundcloudhttps://soundcloud.com/the-game-podcast

Football Weekly
The Guardian sin podcast heter Football Weekly. Programleder James Richardson har med seg Barry Glendenning, Raphael Honigstein, James Horncastle og Sid Lowe, og oppsummerer den siste uka på underholdende vis.

iTuneshttps://itunes.apple.com/us/podcast/football-weekly/id188674007?mt=2
Soundcloudhttps://soundcloud.com/guardianfootballweekly

The Football Ramble
Siden 2007 har gjengen i The Football Ramble tatt for seg den siste uka i fotballverden. Marcus Speller, Luke Moore, Pete Donaldson og Jim Campbell gjør det på en svært underholdende måte.

iTuneshttps://itunes.apple.com/us/podcast/the-football-ramble/id254078311?mt=2
Soundcloudhttps://soundcloud.com/footballramble


Har du andre anbefalinger? Del de i kommentarfeltet under.