Fra gatefotball i sør-London til EM i Frankrike

Nathaniel Clyne er i ferd med å gjøre høyrebackplassen på det engelske landslaget til sin. Nå sikter han seg inn mot EM i Frankrike neste sommer.

England er allerede EM-klare, etter at de slo San Marino i går. Nathaniel Clyne er en av spillerne som håper å komme med i troppen til Frankrike-EM.

- Opprinnelig ønsket jeg å bli spiss. Jeg spilte på topp, og scoret mål, forteller Liverpool-forsvareren til engelsk presse.

- Jeg jaget alltid ballen, og forsøkte alltid å vinne den tilbake, og jeg ble skikkelig god til det, så trenerne mente jeg var bedre som forsvarer, utdyper han.

Gianfranco Zola var favoritten

- I barndommen likte jeg Gianfranco Zola. Han var en toppspiller. Jeg likte ham fordi han var liten, og jeg var liten. Jeg er fortsatt liten av vekst.



TIL EM: Nathaniel Clyne håper å bli fast inventar på høyrebacken til det engelske landslaget, og bli med til EM i Frankrike neste sommer.

- Jeg husker jeg gjorde fire mål i en testkamp for Arsenal når jeg var sju eller åtte år gammel. Da spilte jeg spiss.

Trente gjorde han i en ballbinge med betongunderlag hjemme i Stockwell sør i London.

- Vi skrapte hele tiden opp knærne våre, på grunn av at vi spilte på betong. Vi spilte i joggesko. Det var uskyldig moro sammen med vennene dine. Vi spilte ofte mot eldre unger, noe som var tøft. De likte ikke at jeg tok ballen fra dem, så jeg ble dyttet og sparket ned hele tiden.

- Men jeg hadde blitt hekta på fotball, og spilte til det ble mørkt. Det var ikke få ganger at mor måtte varme opp middagen min på nytt.

Oppdaget av Tottenham

Clyne ble oppdaget av Tottenham, og det var ved Spurs-akademiet at han ble omskolert til sideback. Men pendlingen fra sør til nord i London tærte på kreftene, og etter tre år med reising gjennom London byttet han klubb til Crystal Palace.

- Min mor hadde ikke bil, så vi måtte ta toget. Jeg bestemte meg for å bytte til en klubb som var nærmere hvor vi bodde, og Crystal Palace var praktisk talt rett rundt hjørnet.

Senere gikk ferden til Southampton, hvor han spilte så bra at han ble landslagsaktuell.

- Jeg tror mor gråt når jeg fortalte henne at jeg hadde blitt tatt ut på landslaget. Det var et stort øyeblikk for oss, og vi var veldig glade. Hele familien var i ekstase.

Et sterkt ønske om å bli best mulig

 - Jeg har alltid siktet mot toppen. Som fotballspiller ønsker du å spille på høyeste nivå, og når du starter på bunnen og jobber deg oppover, er det veldig godt å nå målene dine. Det er måten jeg har gjort det på.

- Nå er jeg på landslaget og forsøker å gjøre høyrebacken til min. Det blir selvsagt ikke lett, for det er mange som kan spille høyreback, og det er hard konkurranse om plassen. Men jeg ser det som en utfordring.

- Jeg ønsker å bli bedre hele tiden, og derfor gikk jeg til Liverpool, som er en ny stor utfordring for meg. Jeg har gjort det bra siden overgangen, og jeg akter utvikle meg ytterligere som spiller, avslutter mannen som i går fikk sin sjette landskamp for England.

LES OGSÅ: - KAN IKKE HUSKE SIST LFC HADDE SÅ GODE BACKER