Friedel gir seg

Tidligere Liverpool-keeper Brad Friedel har i dag meddelt at han legger keeperhanskene på hylla for godt etter denne sesongen.

Friedel, som i dag er i Tottenham Hotspur, kom til England for over 17 år siden. Etter denne sesongen returnerer han til USA, hvor han vil jobbe som fotballekspert for Fox Sports. Han vil også inneha en rolle som Tottenhams klubbambassadør i Statene.

- Jeg er veldig stolt over det jeg har oppnådd i løpet av min karriere, sier Friedel til Tottenhams offisielle nettside.

- Når jeg startet karrieren trodde jeg aldri at den skulle bli så lang. Jeg har totalt 23 sesonger bak meg, og har representert noen utrolige klubber, legger mannen som fyller 44 år på mandag til.

Friedel har også planer om å ta trenerutdanning i tillegg til å jobbe for Fox TV.

Keeperkjempen fikk 82 landskamper for USA, og representerte sitt land i tre VM-sluttspill. Han begynte Premier League-karrieren i Liverpool i 1997, før ferden gikk videre til Blackburn i 2000. Han vant ligacupen på Ewood Park, og spilte 356 kamper for Rovers. I 2008 sluttet han seg til Aston Villa, og reiste så videre til Tottenham sommeren 2011.

Friedel spilte totalt 31 kamper for Liverpool. 25 av disse var ligakamper. Han fikk 11 kamper i 1997/98, 16 kamper i 1998/99 og 4 kamper i 1999/2000.

Dersom amerikaneren spiller i en av Tottenhams to siste kamper for sesongen, blir han den eldste spilleren som noen gang har spilt i Premier League.