Friend dømmer Soton mot Liverpool

Kevin Friend skal lede søndagens oppgjør mellom Southampton mot Liverpool på St. Mary’s, melder Premier League. Det blir Friends første ligakamp med Liverpool denne sesongen.

43-åringen fra Bristol dømte de rødes FA-cupkamp mot Bolton i januar, men har til gode å være involvert i en Premier League-kamp med Liverpool denne sesongen.

Etter at Friend dømte rødtrøyene på Anfield forrige måned, fikk han huden full av Brendan Rodgers i etterkant. Liverpool-sjefen mente dommeren gjorde en kjempefeil da han unnlot å dømme i en situasjon der Lazar Markovic ble felt på vei igjennom:

– Spilleren deres burde vært utvist. Det var soleklart, sa nordiren irritert etter 0–0-kampen.

Friend har ikke dømt Liverpool i ligaen på nesten ett år. Men med ham som kampleder har Merseyside-laget tatt poeng i seks strake kamper. Sist Liverpool tapte med Friend på banen, var borte mot Bolton for drøyt tre år siden.

Denne sesongen har Friend, som dømte sin første Premier League-kamp i 2009, delt ut hundre gule kort og vist ut tre spillere i løpet av 23 kamper. Han var i aksjon så sent som i går, da benkevarmende Sebastián Coates og Sunderland røk ut av FA-cupen.

Friend får med seg Mick McDonough og Darren Cann som assistentdommere, mens Lee Probert er satt opp som fjerdedommer på St. Mary’s. Avspark i Sør-England er søndag 22. februar klokka 17.15.