Gerrard frustrert over England-karrieren

Steven Gerrard mener han skulle oppnådd mer med det engelske landslaget.

Steven Gerrard fikk aldri sitt ligagull med Liverpool, men det er også andre ting i en den fantastisk karrieren han mener kunne vært bedre. 

- Det er en frustrasjon der når jeg ser tilbake på England-karrieren. Jeg ser tilbake på noen av de straffespark-konkurransene vi tapte, og ser hvor nær vi var å gå videre til semifinale. Derfra vet man aldri hva som kunne skjedd, sier Steven Gerrard ifølge Mirror. 

 Gerrard fikk sin England-debut mot Ukraina i mai 2000 - og var også med i EM samme år - selv om han bare fikk en kamp som innbytter i turneringen der England røk ut i gruppespillet. I VM to år seinere var Gerrard skadet, og var ikke med. I EM 2004 var Gerrard fast på laget som tapte på straffer mot vertsnasjonen Portugal. Gerrard var byttet ut før straffene.

I 2006 var han med på sitt første VM. Nok en gang møttes England og Portugal i kvartfinalen. Den gangen var Gerrard en av tre som bommet fra krittmerket for England.

Saken fortsetter under bildet av Steven Gerrard mot Wales i 2005.

I EM 2008 kom England aldri med, og i VM to år seinere ble det tap i første utslagsrunde mot Tyskland.

I EM 2012 røk England nok en gang ut på straffer. Denne gangen mot Italia, og Gerrard var en av to som scoret for England. Mario Balotelli scoret for øvrig den gangen for Italia.

I VM i Brasil sist sommer kom England sist i sin gruppe. Etter det sluttet Gerrard på landslaget. 

Steven Gerrard spilte på landslaget med det som er døpt den gylne generasjonen av Engelske spillere som David Beckham, Michael Owen, Wayne Rooney, Frank Lampard, Rio Ferdinand, Paul Scholes og ikke minst Gerrard selv. Men etter EM i 1996 har England aldri kommet lengre enn kvartfinale i mesterskap. Det innrømmer den avgåtte England-kapteinen, med 114 landskamper, at plager ham litt.

- Jeg angrer definitivt ikke på at jeg spilte for England for jeg elsket hvert minutt av det. Men det er en følelse av frustrasjon for vi hadde muligheten til å gjøre det mye bedre, sier Gerrard.