Gerrard håper å returnere til Liverpool i ny rolle

- Jeg er emosjonell, og jeg vet at disse siste få ukene vil bli tøffe, sier Steven Gerrard om avslutningen på Liverpool-karrieren.

Når Crystal Palace neste lørdag gjester Anfield, vil det bli Steven Gerrards siste hjemmekamp foran The Kop.

- Jeg har blandede følelser rundt det akkurat nå. Det er spennende å vite at jeg skal prøve noe nytt, spille i en annen liga, og få muligheten til å se mye av et stort land som USA. Men på samme tid er jeg emosjonell, og jeg vet at disse siste få ukene vil bli tøffe. Det vil bli vanskelig å gi slipp på det, sier Steven Gerrard til Liverpool FC Magazin, som er gjengitt i Liverpool Echo.

- Forholdet til Liverpool ender ikke

Selv om Gerrard nå blir Los Angeles Galaxy-spiller, slutter han ikke å tenke på Liverpool.

- Mitt forhold til Liverpool ender ikke. Jeg håper jeg kan returnere til klubben i en eller annen rolle en dag. Hvis det ikke skjer, vil jeg alltid komme tilbake som supporter, sier Gerrard.

- Jeg vet ikke hva som skal skje etter min siste kamp på Anfield mot Crystal Palace. Alt jeg vet er at det vil bli en veldig emosjonell dag for meg når Liverpool karrieren tar slutt etter så lang tid, sier kapteien.

Saken fortsetter under bildet.

Mindre press

Han angrer imidlertid ikke på valget han tok. Og 34-åringen ser fordeler med at karrieren tar en annen retning etter denne sesongen.

- Det vil bli fint å ta et steg vekk fra intensiteten og kunne puste dypt. Jeg får muligheten til å nyte de siste årene av karrieren uten så stort press.

Og han innrømmer at frykten for å ikke være en viktig del av førstelaget, er en viktig årsak til at han bestemte seg for å ta en ny utfordring.

- Jeg føler ikke at jeg hadde likt det like godt om jeg hadde blitt en tropp-spiller i Liverpool. Jeg har fortsatt den samme holdningen og sulten jeg har hatt hele tiden. Jeg ønsker å spille kamper fra start og vinne, sier Gerrard.