Gerrard ikke fornøyd med kontrakten han ble tilbudt av LFC

Steven Gerrard sier i sin nye bok at han ble skuffet over hva Liverpool tilbød. Tottenham en av klubbene som viste interesse i å signere ham.

I et utdrag av boka «Steven Gerrard – My Story», gjengitt i Daily Mail, avslører Stevie G de klubbene som prøvde å sikre seg ham etter at det ble klart at han kom til å forlate Anfield. Han følte også at det kontraktstilbudet han ble gitt av LFC røpet at han var mer opptatt av å bli enn klubben var det.

«Det første tilbudet kom fra Besiktas, hvor Slaven Bilic da var manager. Monaco viste sterk interesse som neste klubb og Paris Saint-Germain var også ivrige. David Moyes ringte min agent et par ganger for å høre om jeg var villig til å spille for ham i Real Sociedad.

«Det var noen engelske klubber som ringte, men jeg ønsket ikke å spille mot Liverpool. Det var interesse fra Tottenhams manager Mauricio Pochettino. PSG og Monaco gjorde meg litt interessert, men hvordan kunne jeg komme tilbake til Anfield hvis klubbene møttes i Europa?

«Jeg ble tilbudt 13.5 millioner euro skattefritt (om lag £10M) for å spille i Qatar for to år. Det ville ha betydd høyere lønn enn jeg noen gang hadde hatt, men det var ikke det riktige stedet for meg og min familie. Amerika og LA Galaxy fristet meg mye mer, selv om det ville bety mindre penger enn om jeg hadde blitt i Liverpool.»

Gikk ned i lønn

«Brendan Rodgers ønsket at jeg skulle bli, men tilbudet fra klubben ga inntrykk av at «det er på tide å gi seg, nyt dine seks siste måneder med oss og start på nytt et annet sted». Det virket som om jeg ønsket å bli mer enn de ønsket det.

Tilbudet var på et år med en 40 % redusering av min lønn. Bonusene var gode, men de motsa alt som Brendan hadde sagt til meg. Jeg ville få mindre spilletid, men de ville gi meg betalt ut fra hvor mange kamper jeg spilte.

Jeg hadde ikke noe problem med å bli tilbudt mindre penger. Jeg forstod også at jeg kom til å spille mindre, men jeg så på meg selv som en viktig del av laget. Jeg var fortsatt kaptein og jeg var skuffet over å bli tilbudt en kontrakt hvor det ble betalt ekstra for antall kamper.»