Gerrards ukeslønn nær halvert

Steven Gerrards lønn i LA Galaxy er nå offentliggjort. Han tjener fortsatt mer enn de fleste kan drømme om, men langt mindre enn i Liverpool.

I Major League Soccer er spillernes lønninger offisielle, og nå er lønnen til Steven Gerrard blitt kjent.

Den mangeårige Liverpool-kapteinen vil tjene 3,9 millioner pund i året på å spille fotball i USA. I norske kroner tilsvarer det over 48 millioner.

Ifølge Daily mail tjener med dette Gerrard rundt 75.000 pund i uka, noe som er nær halvparten av lønnen på 140.000 pund han hadde i Liverpool.

Ikke best betalt i USA

Gerrard tjener med det litt mer enn Frank Lampard som får 3,78 millioner pund i fastlønn i New York City. De to engelske storspillerne er likevel ikke de best betalte i ligaen.

Brasilianske Kaka tjener 4,51 millioner i året i Orlando og er på toppen av lønnslista. Men også Clint Dempsey, som før spilte i Fulham og Tottenham, og Michael Bradley tjener mer.

Dempsey får 4,2 millioner pund i Seattle Sounders, mens Stabæk-trenerens sønn tjener 4,1 millioner i Toronto FC.

Saken fortsetter under bildet.

HIMMELSK LØNN?: Kaka, her på kne feirende etter seieren mot Liverpool i Champions League-finalen i 2007, er best betalt i MLS.

Bonus på toppen

Både Gerrard og Lampard har også bonuser. Her er det store forskjeller på de to.

Gerrard kan få inntil 380.000 pund i bonuser om Galaxy vinner både serien, CONCACAF Champions League og World Club Cup, og han i tillegg blir kåret til seriens mest verdifulle spiller.

Lampards bonus er på 950.000 pund, for de samme kravene i New York City. Men han vil også få 317.000 pund for å spille i 60% av kampene.

Gerrard er ventet å få sin LA Galaxy-debut neste måned.