Gerry Byrne er død

Triste nyheter fra Liverpool. Cupfinale-helten fra 1965, Gerry Byrne, er død. Byrne ble 77 år gammel.

Byrne spilte nesten hele cupfinalen i 1965 med brukket kravebein. En finale som gikk til ekstraomganger. Byrne brakk kravebeinet allerede etter sju minutters spill. Bill Shankly sa etter finalen at Byrne skulle hatt alle medaljene.

Byrne, som led av Alzheimers, døde på et sykehjem i Wrexham tidlig lørdag morgen.

Forsvarsspilleren spilte kun for Liverpool i sin aktive karriere. Han ble oppdaget av Anfield-klubben som 15-åring, og spilte totalt 333 kamper for de røde. Fire mål ble det også. Dessverre endte karrieren tidlig grunnet skade.

Byrne var med på å spille Liverpool opp i den engelske toppserien i 1962, og ble ligamester både i 1964 og 1966. Han spilte de fleste av sine kamper som venstreback, men kunne også spille på høyresiden i forsvaret.

Byrne var også i VM-troppen til England som vant verdensmesterskapet på hjemmebane i 1966.

Men det er FA-cupfinalen i 1965 han huskes best for. Bare sju minutter var spilt av finalen mot Leeds United da han brakk kravebeinet i en duell med Bobby Collins. På den tiden var det ikke innbyttere, og Byrne hadde ingen annen mulighet enn å trosse smertene og fortsette kampen. Han slo like godt pasningen som førte til Liverpools første mål i kampen, satt inn av Roger Hunt, og Liverpool vant til slutt finalen 2-1. Klubbens aller første FA-cuptriumf!

Vi lyser fred over Gerry Byrnes minne.