Gikk i samme fella som Tottenham

James Pearce i Liverpool Echo mener at Liverpool sist sommer gikk i samme fella som Tottenham sommeren før det, og kjøpte alt for mange middelmådige spillere etter salget av lagets store stjerne.

- Liverpool gikk i akkurat samme fella som Tottenham. London-laget sløste bort £104M på en rekke middelmådige spillere etter salget av Gareth Bale for £85 og endte på sjetteplass. Liverpool gjorde eksakt det samme. I stedet for å erstatte Luis Suarez med en stjernespiller etter at han ble solgt for £75M, brukte Anfield-klubben £116M på ni spillere, og de fleste av disse har slitt med å leve opp til sine prislapper, slår Pearce fast i en kommentar i dagens Echo.

Journalisten i lokalavisen på Merseyside er enig med Brendan Rodgers i hans uttalelser etter tapet for Hull i går kveld – Liverpool trenger nå kvalitet i stedet for kvantitet skal de komme et steg videre.

Pearce stiller seg dog tvilende til om klubben har de finansielle musklene som kreves for å gjøre dette.

Liverpool har de seneste årene gjort forsøk på å sikre seg store navn som Henrikh Mkhitaryan, Diego Costa, Willian og Alexis Sanchez, uten at man klarte å dra avtalene i land, og spillerne havnet i konkurrerende klubber.

- Hvor mye penger Liverpool har å rutte med i sommer er litt uklart. Et romslig anslag er rundt £35M pluss det man kan generere fra salg av spillere som Mario Balotelli, Fabio Borini, Rickie Lambert, Josen Enrique, Iago Aspas, Luis Alberto og Sebastian Coates, skriver Pearce.

- Spillersalg kan doble beløpet Rodgers får til rådighet til rundt £70M, tror Pearce.

Han gjør også et poeng av at lønnsutgiftene vil bli betydelig redusert når kontraktene til Steven Gerrard, Glen Johnson og Brad Jones løper ut etter sesongen.