Gjensyn med Ba og Besiktas

Liverpool har gode minner fra møter med Besiktas, men ikke med deres spiss Demba Ba. Tyrkerne kommer til Anfield med gode resultater mot engelske lag i bagasjen.

Liverpool vant i november 2007 med 8-0 hjemme mot Besiktas, som fortsatt er den største seieren som har vært i Champions League. Ledet av tidligere Everton-spiller Slaven Bilic og med Demba Ba på topp er det ventet å bli en helt annen motstand denne gang. Ligaleder Besiktas har denne sesongen kjempet jevnt med Arsenal og Tottenham, og har ambisjoner om å vinne Europa League, som nå gir innpass til lukrativt spill i Champions League.

- Vi er fornøyd med å ha trukket Liverpool. Tiden har kommet for oss til å få revansje, sier midtbanespiller Olcay Sahan. – Vi ønsker å gjøre fansen glade og sikter mot å vinne Europa League, da må vi slå ut Liverpool på veien.

Besiktas møtte Arsenal til playoff om spill i Champions League og tapte 0-1 over to kamper. I gruppespillet i Europa League vant de sin gruppe foran Tottenham, etter seier 1-0 hjemme og 1-1 på White Hart Lane.

- Besiktas vil komme til finalen dersom de greier å komme forbi Liverpool, spår styremedlem Erdal Torunogullari. – Hvis vi spiller slik vi gjorde mot Arsenal og Tottenham hvem vet, vi kan klare det. Jeg tror ingen bør undervurdere oss.

Nå møter de Liverpool som sesongens tredje engelske motstander, og hvor returen skal spilles på Ataturk Stadion, hvor Liverpool fikk en av sine store triumfer ved å beseire Milan i 2005, siden klubben er i ferd med å bygge ny stadion. En 3-2 seier mot Bursaspor sist helg gjør at Besiktas leder den tyrkiske ligaen, etter to scoringer av Demba Ba. Ba har scoret 22 mål denne sesongen etter overgangen fra Chelsea for £5M og Liverpools supportere må være forberedt på å høre til det kjedsommelige at Steven Gerrard gled og han scoret da ligagullet glapp for de helrøde forrige sesong.

- Vi trives med hva vi gjør om dagen, det vil bli artig å reise til Liverpool da jeg elsker å spille i England, sier Ba, som avgjorde med et straffespark etter 94 minutter i siste kamp mot Bursaspor.

- Atmosfæren på Anfield vil bli utrolig slik den alltid er. Jeg gjorde min jobb mot Liverpool forrige sesong, Gerrard var bare uheldig. Jeg gjorde det jeg måtte gjøre og håper å kunne gjenta det denne gangen.