Gode minner fra Anfield

Foran et fullsatt hjemmepublikum behøver Liverpool en god start på 1/16 finalen mot Besiktas i kveld, og historien kan vise til gode resultater foran The Kop.

Her er noen fakta før kveldens kamp (kl 21.05), Liverpool v Besiktas:

+ Liverpool har totalt spilt 346 kamper i Europa, vunnet 193, spilt 76 uavgjorte kamper og tapt 77.

+ På Anfield har de røde bare tapt én gang på sine siste 21 i UEFA-Cup/Europa League, da det ble 2-3 mot Udinese i 2012. De øvrige kampene har endt med 15 seire og fem uavgjorte.

+ LFC har spilt mot tyrkisk motstand ti ganger, med fem seire, tre uavgjorte og to tap. På Anfield har Liverpool vunnet fire av fem ganger, inkludert 8-0 mot Besiktas.

+ Daniel Sturridge kan spille sin første kamp i Europa i kveld for Liverpool. Han har tidligere scoret to ganger for Chelsea, etter å ha spilt 25 ganger totalt. Jordon Ibe kan også komme til å spille E-Cup for første gang.

+ De røde har ikke tapt noen av de siste 30 kampene som Sturridge har scoret i.

+ Steven Gerrard er den siste fra Liverpool som har scoret hattrick i Europa, da han nettet tre ganger som innbytter mot Napoli på Anfield i Europa League i 2010. Det er et av 17 hattricks gjort av en spiller fra Liverpool i Europa.

+ Bare Simon Mignolet har startet alle kampene for Liverpool i Europa denne sesongen. Gerrard og Raheem Sterling har vært på banen i alle seks.

+ Pool er en av 11 tidligere vinnere i UEFA-Cup/Europa League som fortsatt er med i denne turneringen. De er også et av seks lag blant de siste 32 som har vunnet Serievinnercupen/Champions League.

+ Liverpool har bare tapt en av de siste 16 kampene i liga eller cup, og vunnet ti av dem. På de siste ti kampene har mannskapet til Brendan Rodgers bare sluppet inn seks mål.

+ Alberto Moreno er et gult kort unna suspensjon, det samme gjelder for tre spillere hos Besiktas. Lazar Markovic er suspendert i denne og de tre neste kampene i Europa League.

+ Besiktas har vunnet den hjemlige ligaen 11 ganger, siste gang i 2008/09, og cupen ved ni tilfeller. Forrige sesong endte de på 3.plass etter Fenerbahce og Galatasaray.

+ Besiktas vant sin gruppe i Europa League denne sesongen med 12 poeng, etter tre seire og tre uavgjorte kamper.

+ Gjestene har tidligere spilt åtte ganger i England i E-Cup, tapt fem av dem mot Aston Villa, Leeds, Liverpool, Stoke og Arsenal. De vant mot Chelsea i 2003/04 og Manchester United i 2009/10.

+ Tidligere managere i Besiktas inkluderer tidligere røde Gordon Milne og John Toshack, i tillegg til navn som Vicente Del Bosque, Jean Tigana og Bernd Schuster.

+ Slaven Bilic har nå ledet laget siden juni 2013. Som spiller møtte han Liverpool fire ganger, en gang med West Ham og tre ganger med Everton. Han var med på to uavgjorte kamper og to tap, og scoret i 1-3 nederlaget på Upton Park for West Ham i 1996.

Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com