Godt tak på Man Utd på Anfield

Statistikken viser at Liverpool har hatt et godt tak på Man Utd hjemme på Anfield de seneste årene. De fem siste oppgjørene i Liverpools storstue har gitt tre seire, en uavgjort og et tap mot de røde djevlene fra Manchester.

Søndag 1.september 2013: Liverpool – Manchester United 1-0
Liverpool fikk en drømmestart ved Daniel Sturridge, da spissen scoret i sin tredje ligakamp på rad. Første omgang var hektisk med til dels frenetisk tempo, hvor ingen av lagene fikk særlig rytme i spillet. Det gjaldt ikke minst Liverpool som ikke fikk med offensive spillere som Coutinho og Aspas i sitt spill. Manchester United var til dels farlige på flankene, ikke minst på sin venstre side ved Evra og Young, men uten å komme til de store sjansene. De siste 45 minuttene ble svært nervepirrende for alle med hjertet hos de helrøde, ettersom et energisk gjestelag presset Liverpool bakover. Mannskapet til Brendan Rodgers virket preget av 120 minutter i midtuka, men Martin Skrtel var god og stod støtt sammen med Daniel Agger foran en sikker Simon Mignolet. United hadde ballen mye, men var svake på dødballer og kom ikke til mange klare sjanser.

Søndag 23.september 2012: Liverpool – Manchester United 1-2
Liverpool var gode i de første 45 minuttene, hvor Pepe Reina ikke var i nærheten av å måtte gjøre en redning. De helrøde slo nærmest leir inne på halvdelen til gjestene fra Manchester, men slet med å utnytte sjansene. Raheem Sterling skapte i perioder problemer, mens Luis Suarez var et stadig uromoment for et nervøst forsvar hos gjestene. Steven Gerrard hadde den største sjansen da han skjøt utenfor etter en corner. Hele den gode følelsen forsvant imidlertid da Jonjo Shelvey fikk direkte rødt kort av Mark Halsey. 20-åringen gikk først inn i en duell med Giggs, og kom noen tideler for sent inn i neste takling mot Evans. Uvørent, men kortet virket i strengeste laget i en omgang hvor dommeren ikke trakk opp kort i andre lignende situasjoner. Liverpool førte også kampen med en mann mindre de første 20 minuttene etter pause. Med ti spillere begynte man å miste grepet den siste halve omgangen, men Pepe Reina var likevel sjelden truet. Igjen var det en diskutabel dommeravgjørelse som ble avgjørende da de helrøde kom på hæla i en kontring fra Man Utd og Glen Johnson ikke hadde full kontroll da han skulle takle Valencia. I likhet med utvisningen var det imidlertid en avgjørelse som en annen dag kunne gått Liverpools vei. En kan også hevde at gjestene skulle hatt en utvisning og at Suarez burde hatt straffespark.

Lørdag 15.oktober 2011: Liverpool – Manchester United 1-1
Etter en svært kjedelig førsteomgang der Liverpool var best, tok oppgjøret fyr mot slutten av andre omgang. Steven Gerrard sendte hjemmelaget i føringen på frispark, før Javier Hernández utlignet etter et hjørnespark. I sluttminuttene skapte Liverpool en rekke store muligheter. Både Stewart Downing, Dirk Kuyt og Jordan Henderson fikk sjansen til å bli Anfield-helt, men David de Gea i Manchester United-buret stod som en vegg. Liverpool var best både før og etter hvilen, og Kenny Dalglish rev seg nok i håret over de misbrukte mulighetene i sluttminuttene. Men Liverpool-bossen hadde også mye å glede seg over, for hans røde disipler skapte flest sjanser, var spillemessig best - og hadde fortjent å vinne oppgjøret.

Søndag 6.mars 2011: Liverpool – Manchester United 3-1
Liverpool ledet fullt fortjent 2-0 til pause. Vertene ville mest og skapte mest. Den største sjansen United hadde var det Berbatov som skapte på egenhånd, da han skjøt i stolpen fra 20 meter. Utenom den sjansen skapte de fint lite. Liverpool var på sin side kreative, og Kuyt puttet ballen i nota to ganger. Det første målet kom i det 34. minutt etter et helt vannvittig forarbeid av Suarez. Han fintet seg forbi 4-5 mann og serverte ballen på målstreken til Kuyt, som lett kunne sette inn 1-0. 2-0 målet kom bare fem minutter senere etter en stor tabbe av Nani. Suarez la inn i feltet, Nani headet ballen tilbake mot mål, og Kuyt kunne igjen putte ballen enkelt i nettmaskene. Liverpool fortsatte å spille best og skapte flere sjanser. Mot slutten av omgangen ble det tumulter på grunn av stygge taklinger fra Carragher og Rafael. Begge var heldige som ikke måtte ta en tidlig dusj. United kom ut og styrte mer i andre omgang. De var nære på allerede etter tre minutter, men Hernandez sin avslutning gikk over buret til Reina. United fortsatte å ha ballen mye utover i omgangen, men de store sjansene uteble. Hver gang bortelaget mistet ballen, satte Liverpool fart mot Uniteds mål. De skapte flere målsjanser enn bortelaget, og i det 64. minutt scoret Dirk Kuyt målet som i realiteten punkterte kampen. Suarez skjøt et frispark mot mål, van der Sar ga retur og Kuyt puttet enkelt returen. 3-0 målet tok litt av piffen fra gjestene, og det så ikke ut som at de hadde troen på å komme tilbake fra dette. De fortsatte å ha mye ball, men de store sjansene uteble. De røde djevlene skulle til slutt få sitt trøstemål, og det to minutter på overtid. Da headet Hernandez ballen inn etter et fint forarbeid av Ryan Giggs.

Søndag 25.oktober 2009: Liverpool – Manchester United 2-0

Tempoet var forrykende i første omgang, og de røde hadde gode muligheter til å ta ledelsen, samtidig som de hadde god kontroll defensivt ved de fleste anledninger. Det var et par straffesituasjoner som ble diskutert, uten at noen av dem var soleklare. De røde, med Jamie Carragher i front, kjempet som helter gjennom hele kampen, og en fantastisk avslutning av Fernando Torres åpnet ballet etter en drøy time. Deretter fikk David Ngog æren av å sende Anfield til himmels etter at Manchester United hadde presset hardt. En følte aldri at seieren var sikker før det sto 2-0 på lystavla. En typisk toppkamp med høy intensitet og to utvisninger i sluttminuttene, begge korrekte. Javier Mascherano og Nemanja Vidic var de to som måtte ta en tidlig dusj.