Gomes på topp mot Ipswich

Toni Gomes får jobben som spydspiss når Liverpools juniorlag i kveld skal forsøke å ta seg videre i FA Youth Cup på Ipswich sin bekostning.

– Jeg vet hvor viktig juniorcupen er, sier Gomes til Liverpool Echo.

– Cupen er et av sesongens store mål for oss, og vi ønsker å vise oss frem. Vi har noen spillere på vei tilbake etter skader, så det er hard konkurranse om plassene på laget nå. Dersom du ikke spiller, er det noen som står klar til å ta plassen din, forteller Liverpool-junioren fra Guinea-Bissau.

– Selvtilliten er i orden i troppen. Vi støtter hverandre, sier Gomes foran kveldens kamp på Langtree Park i St Helens.

En match som blir viste direkte på LFCTV, og dermed også på TV 2 Sumo. Avspark er klokken 20.00.

Hat-trick og strekkskade

Gomes har fått to kamper for Liverpool U21 denne sesongen, mens han for Liverpool U18 står bokført med fem mål på åtte kamper. I 4-3 seieren over Middlesbrough i august noterte han seg til og med for et hat-trick, før han fikk en strekkskade i baksiden av låret som holdt ham ute av spill i hele seks uker.

– Det var litt av en dag. Jeg var glad for å score hat-trick, men jeg gråt i garderoben etterpå fordi jeg visste det ville gå et par måneder før jeg kunne spille igjen. Det var den første skaden av betydning i min karriere. Nå har jeg lagt den bak meg, og føler meg i fin form, sier 17-åringen.

Har fått trene på Melwood

Gomes har trent på Melwood i perioder denne høsten, som en del av akademiets «fremtidsgruppe» ledet av førstelagstrener Pep Lijnders.

– Det har vært en god erfaring å få trene der. Du representerer på en måte akademiet, og må gi alt du har. Det er en god sjanse til å imponere Jürgen Klopp. Du ser han gir sjanser til unge spillere, og det gir deg ekstra motivasjon. En dag kan det være jeg som blir tatt med i førstelagstroppen.

– Drømmen er selvsagt å spille for førstelaget en dag. For å klare det må jeg spise riktig, jobbe hardt og gjøre de riktige tingene. Jeg elsker å se Christian Benteke og Daniel Sturridge spille. Jeg følger med på løpene de gjør, og hvordan de kommer seg fri for å score mål. Jeg ser så mange kamper jeg kan på Anfield, og drømmer om å spille der en dag, avslutter Gomes.

LES OGSÅ: 13 kamper uten tap

Toni Gomes i aksjon i U18-derbyet mot Everton for halvannen uke siden.