Grønt lys fra UEFA

Sky Sports og James Pearce i Liverpool Echo bekrefter at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ikke kommer til å straffe Liverpool for brudd på «Financial Fair Play». – Gladnyhet, sier Ian Ayre.

Liverpool har ikke brutt noen regler. Det er konklusjonen til UEFA etter undersøkelsene denne sesongen.

I fjor høst ble det kjent at Liverpool var blant en rekke klubber forbundet skulle granske for å se om de oppfylte forbundets krav til sitt finansielle reglement. Merseyside-klubben forventet hele tiden å unngå noen form for straff til tross for røde tall i regnskapet de siste årene, skrev Press Association i går.

– Vi har stabilisert klubben

– I den perioden gikk klubben gjennom en omstillingsperiode etter å nylig ha kommet vekk fra en finansielt vanskelig posisjon fra tidligere eierskap. Siden FSG (Fenway Sports Group) tok over i oktober 2010, har vi stabilisert klubben og hatt en god utvikling. Vi har alltid støttet FFP-prinsippet og tar godt imot dagens nyhet, sier klubbens administrerende direktør, Ian Ayre, til Liverpool Echo.

Klubbeier John W. Henry gjentok i fjor høst at han støtter UEFAs regelverk, og at han samtidig håpet konseptet med «Financial Fair Play» skulle håndheves sterkere for å skape rettferdighet i sporten.

Bakgrunn: Liverpools økonomi under lupen

Tidligere har Manchester City blitt straffet for brudd på reglene, og de lyseblå fikk blant annet en saftig bot på 49 millioner pund samt visse restriksjoner i Europa-cupene. Liverpool ble først undersøkt nå fordi de ikke deltok i noen UEFA-turneringer forrige sesong.