Håper Sturridge rekker Watford-kampen

– Nå har vi ti dager før vi tenker på om han bør spille, sier Liverpools manager til pressen i Sveits.

Daniel Sturridge pådro seg nylig en ny lårskade og er ikke med i Liverpool-troppen som onsdag ettermiddag reiste sørover for Europaliga-kampen mot sveitsiske Sion.

Det dreier seg imidlertid «bare om en liten hamstringskade», ifølge Jürgen Klopp, som så spissen score to ganger i den hittil eneste gangen han har startet for Liverpool med tyskeren som sjef.

– Problemet er lite trening

– Dere kjenner til problemene. Daniel har ikke hatt noen sesongoppkjøring, absolutt ingenting. Han kom i gang med trening, så begynte han å spille … nok en skade. Så har han ti dager og en ny kamp. Det er problemet, sier Klopp.

Umiddelbart etter den ferske skadenyheten meldte engelsk presse at Sturridge trolig sto foran et skadeopphold som ville vare ut året, men Klopp utelukker ikke at 26-åringen kan rekke ligakampen mot Watford på bortebane søndag 20. desember.

Saken fortsetter under.

Liverpool-manageren erkjenner at prosessen til Sturridge etter den langvarige hofteskaden – fra april til september – gikk for fort. Han startet tre av fem kamper tidligere i høst, før han nå, etter en ny skadeperiode, var på banen i tre strake kamper.

Les også: Flere spillere hviles mot Sion

– Det er bare en liten hamstringskade. Ikke noe mer. Men vi er nødt til, sammen med ham, å gjøre ham mer motstandsdyktig for skader. Dette handler verken om kneet, om hofta, om foten … Det er bare en liten hamstringskade. Men dette var et tegn på at det ble for mye for ham, så vi må vente og se.

– Kanskje det lengste han har trent i år

– Nå har vi ti dager, vil jeg si, før vi tenker på om han bør spille. Det kan kanskje være Watford-kampen – hvis han kan løpe i åtte dager og være klar for fysisk trening. Åtte dager er kanskje det lengste han har trent dette året. Deretter er han kanskje klar for å spille 20–25 minutter.

Og etter møtet med Watford har Liverpool, i likhet med uka før, en «normal uke», beskriver Klopp, som hinter til at det ikke skal spilles noen midtukekamper. Seks dager senere er det nemlig «Boxing Day»-kamp mot Leicester, før Sunderland, West Ham og Stoke (ligacup) venter på løpende bånd.

– Så da har vi seks dager til hvor han kanskje kan trene hvis verden er perfekt. Selvsagt, på dette stadiet, kan han ikke spille tre kamper i uka. Ingen bør gjøre det altfor ofte. Har man en normal pre-season, en normal periode med trening, så er man klar for det, sier Klopp.

Les også: Klopp: – Må finne ut hva som er mest fornuftig