Har ikke diskutert å låne Gerrard tilbake

Under dagens pressekonferanse fikk Brendan Rodgers spørsmål om det kan bli aktuelt å låne Steven Gerrard tilbake fra LA Galaxy allerede til vinteren. Manageren svarte at det har man ikke diskutert ennå.

- Vi har ikke snakket om det. Vi får se hvordan ting utvikler seg, og ta det derfra, sa Rodgers.

- Steven har gjort det klart i samtalene vi har hatt at han alltid vil være ute etter å hjelpe denne fotballklubben, uansett hvilken rolle det er i. Dersom vi føler at vi kan ha nytte av ham som spiller igjen, er det noe vi vil vurdere når tiden er inne for det.

- Vårt fokus, når jeg har snakket med Steven, har vært på å avslutte sesongen så sterkt så mulig. Han legger lista høyt, og er aldri lat. Han tenker aldri på særlig mye annet enn å vinne kamper og prestere på trening hver eneste dag. Et lån kan kanskje være en mulighet på et eller annet tidspunkt, men det er alt for tidlig å begynne å vurdere det nå.

Rodgers opplyser imidlertid at han har hatt samtaler med Gerrard, der duoen har diskutert en fremtidig trenerrolle hos Anfield-klubben.

- Det er noe jeg har diskutert med ham flere ganger. Steven forlater oss ikke for godt, i alle fall ikke så lenge jeg er manager i klubben. Jeg har hentet inn flere tidligere spillere til ulike roller i klubben. Jeg har alltid følt at Steven, når han er ferdig som spiller, kan være en som jeg kan samarbeide med her.

- Når du er ferdig som spiller har du muligheten til å begynne på en trener- eller managerkarriere. Det er helt annerledes enn den jobben han har hatt de siste 20 årene. Han vil alltid ha muligheten til å komme tilbake, så lenge jeg er her. Dersom han ønsker å bli trener når han er ferdig i USA, er det helt klart noe vi vil diskutere mer i detalj senere.

- Akkurat nå ønsker han å fortsette spillerkarrieren, og han ønsker å spille hvert eneste minutt i hver eneste kamp, og han jobber hardt for det hele uken. Vi har et nært forhold, og vi kommer til å holde kontakten etter at han forlater oss, og det vil kanskje åpne en dør for ham i årene som kommer.

Rodgers fikk også spørsmål om Gerrard spiller fra start mot Palace i morgen.

- Steven har startet flesteparten av kampene han har vært tilgjengelig til i løpet av mine tre år her, så det er en rimelig stor sjanse for at han vil starte denne også, sa Rodgers med et smil rundt munnen.

- Vi er på et stadium i sesongen der vi fortsatt ønsker å vinne kamper. Hjulene har ikke stoppet opp. Vi er ikke ferdige, og ingen har tatt ferie her. Steven har hatt en viktig rolle i alt jeg har gjort siden jeg kom til denne klubben, og han vil selvsagt spille sin siste kamp på Anfield i morgen.