Har ikke vært i bedre form siden 2011

Mange vil hevde at Lucas ikke har vært i bedre form siden 2011 enn brasilianeren er akkurat nå. Midtbanespilleren har vært meget god etter at han vant tilbake plassen på laget i november.

Lucas har spilt 17 kamper for Liverpool siden han fikk starte kampen mot Real Madrid på Santiago Bernabeu den 4.november. De røde har tapt bare en av disse kampene, tirsdagens semifinale i ligacupen mot Chelsea. Før kampen i Madrid hadde Lucas bare spilt seks kamper denne sesongen.

- Jeg har neppe vært i bedre form etter skaden enn jeg er akkurat nå. Som jeg har sagt tidligere i noen intervjuer jeg har gitt, føler jeg at jeg har funnet meg selv igjen. Jeg føler meg i veldig god form. Jeg føler meg sterk, og går til kampene med en følelse av at jeg har ingenting å tape, forklarer Lucas til Liverpoolfc.com.

- Jeg prøver å nyte kampene, for i fotball vet du aldri hva som vil skje. Vi vet at etter en dårlig eller vanskelig periode vil det alltid komme en god periode, og vice versa.

- Jeg må bare nyte det å spille fotball, og konsentrere meg om å holde prestasjonene mine på samme høye nivå som de har vært nå. Klarer jeg det, får jeg beholde plassen min og kan hjelpe laget.

- Det var jeg ikke i stand til i begynnelsen av sesongen. Jeg liker å føle at jeg kan bidra, og det føler jeg at jeg gjør nå.

- Jeg er blitt eldre, og har fått mer erfaring. Karrieren min har vært en berg- og dalbane, og du lærer av slikt.

- Det er mennesker som etter åtte år fortsatt ikke er overbevist om at jeg er god nok for Liverpool, og de kommer jeg ikke til å overbevise nå heller. Så for meg handler det ikke om å bevise noe, men om å nyte øyeblikkene, og det hjelper meg trolig akkurat nå.

- Jeg føler meg veldig komfortabel. Jeg vet hva jeg er verdt. Det er også viktig. Jeg vet hva jeg kan tilby.

- Det er alltid viktig å føle seg som en viktig del av troppen. Når du spiller og får gode resultater, er det enda mer viktig. Det er alltid hyggelig at lagkameratene dine har tillit til deg. Jeg prøver å hjelpe til, og setter alltid laget først. Slik har jeg vært gjennom hele min karriere.

- Vi er skuffet over at vi røk ut av ligacupen for Chelsea, for jeg synes vi var det beste laget over to kamper, og hadde sjanser nok til å vinne begge kampene. Til slutt klarte vi ikke å nå den finalen vi var ute etter å nå, noe som er frustrerende. Men prestasjonsmessig var kampene veldig positive, og forhåpentligvis fortsetter vi på samme måte.

- Klarer vi å prestere på det samme nivået, tror jeg vi vil få nye sjanser til å spille i andre finaler, da vi fortsatt har FA-cupen og Europa League å spille for, i tillegg til Premier League hvor vi satser på å plukke poeng og klatre på tabellen.

- Semifinalene viste hva vi er kapable til. Vi må bli bedre, og spesielt må vi begynne å ta bedre vare på sjansene vi skaper. Vi hadde trolig åtte eller ni sjanser til sammen i de to kampene, og da må du score flere mål. Men når du skaper sjanser, betyr det at du spiller bra, og vi slipper ikke inn så mange mål heller, noe som er veldig positivt.

- Forhåpentligvis klarer vi å reise oss etter tapet for Chelsea, og fortsette på samme måte, for det er fortsatt mye igjen av sesongen og vi har fortsatt mye å kjempe for.

- Spesielt for våre unge spillere vil semifinaletapet bidra til at de vokser og blir sterkere mentalt. Før du kan vinne noe, må du vanligvis tape noe, så vi får bare ta med oss det positive fra kampene og fra prestasjonene våre, ikke bare mot Chelsea, men fra de siste ukene. Vi har hevet oss mye, og som sagt er det en lang sesong hvor vi fortsatt har mye å spille for, spesielt i cupene.

- Vi skal gi alt i FA-cupen og Europa League, og forsøke å vinne de turneringene. I Premier League har vi mulighet til å forbedre posisjonene vår og sikte mot topp fire. Vi må bare forsøke å plukke poeng i Premier League nå, og så får vi se hva som skjer.