Har lagt utvisningen bak seg

Jordan Henderson ble utvist på overtid av fjorårets kamp mot Man City, og mange har hevdet at suspensjonen ble avgjørende for at LFC ikke vant ligaen. Selv har midtbanespilleren lagt hendelsen bak seg.

- Jeg forsøker å ikke se det på den måten. Vi har en god nok tropp til at hvem som helst kan komme inn og vise hva de kan. Jeg må ta det som et kompliment at folk spør meg hva som kunne ha skjedd om jeg hadde spilt de tre kampene, men jeg kan ikke se tilbake på det på den måten, for det handler ikke om meg. Det handler om laget, og laget var godt nok til å vinne kampene om jeg var involvert eller ei. Dessverre gikk bare ikke ting vår vei, sier Henderson til The Times.

- Etter City-kampen var jeg i skyene, for vi hadde slått dem på et viktig tidspunkt i sesongen. Men det var hardt å akseptere at jeg hadde blitt utvist og ikke kunne spille de kommende kampene. Så selv om jeg var opprømt over seieren, og følte at vi nå var i stand til å vinne ligaen, visste jeg også at jeg ikke kom til å bli involvert i tre store kamper. Det tok litt tid før jeg kom over det, men jeg prøvde å hjelpe guttene på alle mulige andre måter.

Uten Henderson snublet Liverpool mot Chelsea og Crystal Palace, slik at City stakk av med ligamesterskapet. Statistikken denne sesongen viser at Henderson hadde vært god å ha i de to kampene. Frem til helgens kamp har Liverpool bare tapt en av de 24 kampene på rad Henderson har startet, om vi ser på resultatene etter 90 minutter.

- Vi er på vei fremover. Du ser det i måten vi spiller på. De siste par månedene har vi funnet tilbake til det nivået vi var på i brorparten av forrige sesong.

Henderson var nylig involvert i en krangel med Diego Costa under den første semifinalen i ligacupen, og han innrømmer at følelsene av og til kan ta overhånd.

- Det som skjedde med Costa var egentlig ingenting. Jeg snakker mye ute på banen når adrenalinet pumper og jeg er desperat etter en seier. Jeg snakker mye både med våre egne spillere, som jeg oppmuntrer til å gjøre det bra, og jeg snakker til motspillerne når jeg føler at noen har gått over streken. Da sier jeg fra. Men jeg tror tror pressen har gjort mer ut av dette enn det var, fordi det var to hendelser like etter hverandre.

- Jeg må passe på så ikke følelsene tar overhånd i kampene. Jeg viser mye følelser, og av og til trenger ikke det å være så bra, fordi det kan gå for langt og du kan bli utvist. Det handler om å kontrollere dette, slik at du gjør det på riktig måte til riktig tid, slik at du ikke gjør noe dumt.

Henderson tror Liverpool fortsatt har en god mulighet til å nå sesongens mål, som er en topp fire-plassering samt å vinne en cup.

- Dersom man ser på troppen vår, så er den ganske ung. Vi har mange gode spillere og et stort potensial. Fortsetter vi fremgangen og fortsetter å jobbe hardt, tror jeg vi kan befinne oss i samme situasjon som i fjor i fremtiden, og kanskje da ta steget opp og vinne hele greia.

- Jeg føler vi har en god sjanse til å vinne et trofé og bli blant topp fire denne sesongen. Klarer vi det, vil vi ha gjort en bedre sesong enn i fjor, det mener jeg helt klart.

- Forrige sesong var morsom. Det var tider hvor vi visste vi ville vinne kampene. Men mot slutten klarte vi ikke å vinne noe trofé, og kom på andreplass, så vi var skuffet, fordi vi var så gode at vi burde ha fått mer ut av sesongen. Målet er nå å sørge for at vi kan oppnå alt vi kan senere.