Har plukket flest poeng av alle i 2015

Liverpool har plukket flere poeng i 2015 enn noe annet Premier League-lag. Brendan Rodgers sitt mannskap har plukket 17 poeng så langt dette året. Arsenal har tatt 15, Chelsea 14 og Southampton og Tottenham 13.

Liverpool har scoret i alle sine siste 20 ligakamper mot Manchester City på Anfield. Sist de ikke klarte å score mål var i en match som endte 0-0 i august 1986.

I de to siste kampene mot Manchester City har Liverpool avsluttet matchen med ti mann på banen. I april ble Jordan Henderson utvist, mens Glen Johnson ble skadet etter at Liverpool hadde gjort alle sine bytter da lagene møttes på Etihad tidligere denne sesongen.

Både Daniel Sturridge og Mario Balotelli har en fortid i City. Sturridge gjorde fem mål på 21 ligakamper for City, mens Balotelli gjorde 20 mål på 54 ligakamper, og 30 mål på 80 kamper i alle turneringer for de lyseblå.

Liverpool har plukket flere poeng på sine ni siste ligakamper (23) enn på de første 17 (22). Brendan Rodgers sitt mannskap har holdt nullen i fem av sine seks siste ligakamper.

City har bare vunnet en gang på sine siste 23 ligakamper på Anfield. Den seieren kom i mai 2003, da Nicolas Anelka ble matchvinner på overtid i en kamp som endte 2-1 til de lyseblå. Etter den seieren har City tapt sju og spilt uavgjort i fire kamper på Anfield.

Stevan Jovetic har møtt Liverpool bare to ganger i løpet av sin karriere, men har likevel gjort hele fire mål mot Anfield-klubben. To av disse kom for Fiorentina.

Liverpool har vunnet alle de tre kampene som Mark Clattenburg har dømt dem i denne sesongen. Samme dommer dømte også tilsvarende oppgjør i fjor, da Jordan Henderson ble utvist på overtid. Clattenburg dømte Citys kamper mot Arsenal og Chelsea tidligere i sesongen. Begge endte uavgjort.

Statistikk: Ged Rea