Har satt «Super Mario» på diett

– Når han er klar, kommer han til å spille, sier AC Milan-manager Sinisa Mihajlovic.

Det tok ikke mer enn omtrent to minutter før Mario Balotelli scoret i sin første opptreden på utlån fra Liverpool torsdag kveld. Italieneren rappet til fra tjue meters hold og skrudde ballen vakkert i mål.

Men motstanden var samtidig den lille klubben Mantova fra nivå tre, og selv om Balotelli var delaktig i alle de tre Milan-scoringene i treningskampen, hinter manager Mihajlovic til at angriperen ikke kommer til å spille Serie A-kamper før han har gått ned i vekt.

– Tre kilo for tung

– Han har ikke spilt på en stund, og han har fortsatt mye å forbedre. Han trener bra, og de fysiske testene ser bra ut, men han er tre kilo for tung, sier han, ifølge La Gazzetta dello Sport.

Saken fortsetter under.

Balotelli fikk ikke være med de andre førstelagsspillerne til Liverpool på sommerturné i Asia og Australia før sesongen, noe som betyr at han har måttet gjennomføre mange treningsøkter på egenhånd i Nordvest-England.

Les også: – Han kan bare takke seg selv

På plass i Milano fikk han forrige helg se lagkameratene slå Empoli hjemme på San Siro, der spisskollegene Luiz Adriano og Carlos Bacca scoret målene. Balotelli var i kamptroppen, men satt på benken gjennom hele oppgjøret.

På vei mot kampformen

Torsdagens treningskamp mot Mantova var første gang 25-åringen spilte ikledd Milan-drakta siden han ble solgt fra klubben til Liverpool i fjor sommer. Og i tillegg til ledermålet sørget han for målgivende pasning og et straffespark senere i kampen.

Mihajlovic, som brukte Balotelli i en «playmaker»-rolle bak to spisser, fortalte nylig at han er storfornøyd med holdningene som ble vist den første uka i klubben, og han sier de nå har lagt en plan for å få «Super Mario» tilbake i storform.  

– Så er han på en diett, og når han er klar, kommer han til å spille, legger han til.

Etter kampen torsdag sa visepresident og direktør, Adriano Galliani, ifølge samme avis at han håper oppvisningen i Mantova «forhåpentligvis bidrar til en god sesong».

– Mario er i bra form fysisk sett, og han er i stand til å gjøre hva som helst med ballen i beina. Og scoringen var nydelig og en fryd for alle som er glad i fotball. Når jeg ser mål som det, blir jeg begeistret, fortalte han.

Balotelli er lånt ut til Milan for hele sesongen. Kontrakten med Liverpool løper ut i 2017.