Henderson: - Jeg har alltid ønsket å ta mer ansvar

Jordan Henderson mener han er klar for å bli ny Liverpool-kaptein. Han mener også at de første månedene «drepte» forrige sesong.

Jordan Henderson fyller i dag, onsdag, 25 år. I et nytt intervju snakker bursdagsbarnet om at han er klar for å ta ekstra ansvar nå som Steven Gerrard har dratt fra Liverpool.

Henderson var visekaptein sist sesong, og er favoritt til å ta over kapteinsbindet denne sesongen.

- Jeg har alltid ønsket å ta mer ansvar, spesielt på det nåværende tidspunktet i karrieren. Jeg har blitt litt eldre nå, litt mer moden og selvsagt ønsker jeg å ta mer ansvar for laget, men samtidig synes jeg det er opp til alle i laget å ta mer ansvar på banen og sørge for at vi presterer bra, sier Henderson til Goal.com.

Saken fortsetter under bildet.

TUNGT ANSVAR: Jordan Henderson kan snart komme til å ta over kapteinsbindet i Liverpool for godt, etter at Steven Gerrard har forsvunnet. 

Henderson var kaptein i 18 kamper forrige sesong, mens Steven Gerrard var kaptein i 36 kamper. 

- Mange ledere i garderoben

- Når jeg har vært visekaptein har jeg forsøkt å gjøre mitt beste for laget, som jeg alltid har gjort, og å lære så mye fra Steven som jeg kunne. Men vi har mange kapteiner og mange ledere i garderoben, så jeg er sikker på at uansett hvem Rodgers velger, vil guttene stå bak valget, sier Henderson.

Onsdag kom sesongens terminlister, som starter ekstremt tøft for Liverpool. Henderson uttrykker i intervjuet, som nok ble gjort før terminlisten ble offentliggjort at Liverpool er avhengig av en bedre start på sesongen enn i fjor.

- Vi trenger å sørge for at ikke det samme skjer som skjedde sist sesong. Vi må starte bra, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

MER JUBEL?: Jordan Henderson håper det skal bli mer jubel for Liverpool denne sesongen. 

Fikk ikke flyt

- De første månedene drepte oss, ved at vi ikke fikk flyt og momentum. Rundt juletider og noen måneder etter det traff vi på formen og var uslåelige i noen måneder. Men mot slutten av sesongen var vi ikke så gode som vi kan være, sier han om fjoråret.

- Vi er gode nok til å utfordre for Champions League, men jeg tror også å vinne et trofé er en av ambisjonene neste sesong. 

LES OGSÅ: Her er terminlista og alt du trenger å vite om bilettbestilling