Henderson tviler på at han kan spille

Det er en smertefull hælskade som truer Liverpool-kapteinens deltakelse i kampen mot Arsenal på Emirates.

Jordan Henderson kjemper en kamp mot klokka for å bli klar til mandagens ligakamp mot Arsenal, men mye tyder på at han ikke blir friskmeldt tidsnok.

Liverpool Echo skriver at Henderson ikke har trent hele denne uken, etter at han ble byttet ut tidlig i annen omgang mot Bournemouth mandag kveld.

- Jeg blir undersøkt og skaden blir vurdert hver eneste dag nå, sier Liverpool-kapteinen til lokalavisen.

Sterke smerter i hælen

 - Det er smertene som stopper meg for øyeblikket. Når skaden blir leget vil dette gå bra, men for øyeblikket vet jeg ikke når det vil skje.

- Det har skjedd noe med hælen min, slik at jeg kjenner smerter hver gang jeg setter foten i bakken, både når jeg går og løper.

- Det har blitt bedre de siste dagene, men jeg vet ikke om jeg kan spille på mandag.

- Forhåpentligvis vil hælen være enda bedre da. Jeg må bare gjøre det fysioterapeutene har bedt meg om å gjøre når det gjelder behandling, og håpe på at det blir bedre.

- Dersom jeg spiller er spørsmålet hvor stor risikoen er for å forverre skaden, og hvor lenge det potensielt kan sette meg ut av spill om jeg forverrer den. Det er problemet.

- Det er mange faktorer som manageren og den medisinske staben må ta hensyn til. Jeg håper bare at jeg er i stand til å spille på mandag, men om jeg ikke kan det, må jeg prøve å bli skadefri så fort som mulig.

Emre Can blir erstatter?

Echo tror at Emre Can vil komme inn i startoppstillingen om Henderson ikke kan spille på Emirates, mens James Milner da vil lede laget som kaptein.

Lokalavisen opplyser at Henderson hadde problemer med hælen også gjennom preseason, og smertene kom tilbake mot slutten av kampen mot Stoke for to uker siden. Midtbanespilleren måtte få smertestillende injeksjoner for å kunne starte kampen mot Bournemouth.

- Jeg har hatt smerter under begge hælene i flere måneder egentlig, men det har ikke vært alvorlig.

FÅR SJANSEN: Emre Can kom inn for Jordan Henderson mot Bournemouth, og kan bli kapteinens erstatter også mot Arsenal.

- De siste 10-15 minuttene mot Stoke følte jeg imidlertid sterke smerter under venstre fot, og jeg klarte ikke å legge full tyngde på den. Det var første gang jeg virkelig kjente sterke smerter i hælen, og jeg klarte ikke å trene uken etterpå. Men jeg klarte likevel å starte mot Bournemouth.

- I annen omgang av den kampen klarte jeg nok engang ikke å legge full tyngde på foten, og når det fortsatt var 40 minutter igjen å spille var det lurt å ta meg av.

- Det blir opp til manageren og den medisinske staben om jeg spiller mot Arsenal. Jeg gjør bare det jeg er blitt fortalt, og forhåpentligvis vil smertene og symptomene forsvinne.

LES OGSÅ: Vil ikke risikere Henderson mot Arsenal