Historien fra 112 år siden gjentar seg

Man må tilbake til 1903 for å finne en Liverpool-toppscorer med færre mål. Men også den gangen ble laget preget av en storscorers skandale.

Det er skrevet mye om at Raheem Sterling, med sine 11 mål totalt i liga og cup, er toppscorer for Liverpool denne sesongen.

Ikke til forkleinelse for 20-åringen, men for en klubb som har stolte tradisjoner på topp, har savnet av en storscorer preget hele sesongen.

Vi velger selvsagt å tro at Sterling fortsatt klarer å sette flere baller inn i motstanderens nett denne sesongen, men om alt skulle gå galt og Liverpools toppscorer blir stående på 11 mål totalt – må man helt tilbake til 1903 for å finne et lavere scoringstall for klubbens toppscorer.

Den gangen satte Jack Cox inn 9 mål for de røde.

31 mål 

Men det som skjedde før sesongen startet, satte like mye preg på Tom Watsons mannskap den gangen, som det Brendan Rodgers må forholde seg til i dag.

For sesongen før scoret Liverpool-spissen Sam Raybould hele 32 ganger for Liverpool. 31 av målene kom i ligaen – noe som var scoringsrekord den gangen.

31 mål var også det Luis Suárez hamret inn bak Premiere League-keeperne forrige sesong.

Men etter at scoringsjubelen hadde lagt seg for sesongen – havnet både Raybould og Suarez i problemer på grunn av usportslig oppførsel. Og begge ble idømt langvarige suspensjoner.

I Rayboulds tilfelle fikk han nemlig sju måneders suspensjon fra fotball, for å ha mottatt  penger for å signere for Portsmouth - som den gangen var imot reglene. Og han fikk samtidig en livslang utestengelse fra å signere for klubben. 

Suárez bitt under VM og påfølgende utestengelse satte fart i overgangen til Barcelona, og dermed sto Liverpool uten sin toppscorer – akkurat som man opplevde  112 år tidligere.

Begge ganger ble hullet å fylle for stort.

Saken fortsetter under bildet

Seks igjen til Suarez 2011

Liverpool og Sterlings trøst er at hvis han banker inn to mål til denne sesongen, står han likt med det trioen Milan Baros, Luis Garcia og Steven Gerrard gjorde i 2004/2005.

Havner han eller en annen Liverpool-spiller på 15 mål er det likt med Dirk Kuyt i 2012.  Og skulle Sterling score i hver av de seks siste kampene – vil han stå likt med Surez i 2011-2012.

Men noen plass blant Liverpools scoringskonger er det ingen som havner denne sesongen.

Se vår sesongstatistikk her

PS! Etter karanten tok Raybould tilbake plassen på Liverpools lag – og scoret nye 130 mål på 226 kamper. Og ble klubben toppscorer i 37 år.  Et slikt comeback fra Surez kan vi bare drømme om …