Houghton: - Min største anger er at jeg ikke felte han

Hvis du synes søndagens serieavslutning var ille, har du kanskje glemt det som skjedde 26. mai 1989.

I dag er det nemlig 26 år siden et av de mest nervepirrende øyeblikk i Liverpool-historien.  

Liverpool tok imot Arsenal, og ligatittelen skulle avgjøres på Anfield. Arsenal trengte å vinne kampen med minst to mål for å ta tittelen. Hvis de ikke klarte det, ville Liverpool ta The Double i 1988-1989-sesongen.

Da ett minutt gjenstod ledet Arsenal 1-0 etter scoring av Alan Smith, i den siste kampen av serien. Liverpool hadde fortsatt The Double i lomma, men så snudde absolutt alt.

- De siste minuttene av kampen virket å vare evig, sier John Aldridge til FourFourTwo.

Da ett minutt gjenstod fikk John Barnes ballen på høyrekanten og gikk ned mot cornerflagget. Han unnslapp en takling fra Tony Adams, men så forsøkte han å drible seg forbi Kevin Richardson, men Richardson vant ballen og flikket den tilbake til keeper John Lukic. Lukic  sendte ballen til Dixon, som igjen fant Smith, som igjen fant Michael Thomas. Thomas fikk ballen forbi Steve Nicol, og plutselig var han alene med Grobelaar, og chippet ballen over sisteskansen og i mål.

Liverpool-stjerner angrer fortsatt

Dermed vant Arsenal sin første tittel på 18 år på mest dramatiske vis, mens Kenny Dalglish og hans menn ble skjøvet ned på andreplass.

- Det kostet Liverpool seriemesterskapet, sier John Barnes til FourFourTwo om driblingen sin i motstanderens 16-meter. Han mener han heller skulle funnet en medspiller i den situasjonen.

Saken fortsetter under videoen.

Men han er ikke den eneste Liverpool spilleren som angrer på hva han gjorde.

- Min største anger er at jeg ikke felte Thomas. Akkurat da han skulle til å skyte kunne jeg gjort det, sier Ray Houghton ifølge FourFourTwo.

- Men tingen var at han hadde vært igjennom tidligere og satte den til side for mål, og jeg ønsket ikke å være den slemme gutten. Hvis de hadde scoret på straffen ville jeg ikke bli husket som den som ga seieren bort. Det er utrolig de tankene som går gjennom hodet i en slik situasjon, sier Houghton.

Saken fortsetter under bildet av Ray Houghton og Kenny Dalglish fra veldedighetskamp for Hillsborough.

- Det var ikke til å tro

Mager trøst, men uansett hvor pinlig det var å tape 6-1 i sesongens siste kamp mot Stoke, kommer det ikke opp mot skuffelsen i 1989. Da tittelen forsvant i sesongens siste minutt.

- Jeg tror tapet mot Arsenal mer enn noe annet var det store sjokket for en Liverpool-supporter. Liverpool Football Club var datidens dominerende lag i engelsk fotball, det var helt uhørt at de ikke skulle greie å unngå å tape med mer enn et mål, sier Liverpool supporterklubbs redaktør Torbjørn Flatin. 

- Dette var rett etter Hillsborough og en følelsesladet seier mot Everton på Wembley i FA-Cupen, og jeg vil anta at de som var tilstede på Anfield vil nærmest ha følte en lammelse. Kampen ble ikke vist på norsk fjernsyn og selv lyttet jeg til en skurrete reiseradio med ekstremt dårlige forhold en lys maikveld, og selv om jeg knapt hørte et ord som ble sagt skjønte likevel hva som skjedde da Arsenal scoret på overtid. Det var ikke til å tro, mimrer Flatin. 

Liverpool imidlertid en liten revansj på Arsenal da det ble 1-0-seier i Charity Shield i august 1989.