Hva kan vi vente oss i serieåpningen?

Det er bare fire dager til ligafotballen igjen ruller på de britiske øyer. Hva kan vi forvente oss når Liverpool gjester Stoke på søndag.

Alle husker med gru siste ligakamp i vår, da Liverpool tapte med de utrolige sifrene 1-6 på Britannia Stadium. Derfor tror vi heller at røde supportere velger å skjele til resultatene i ligaåpningen de siste årene når tankene flyr i retning Stoke-on-Trent på søndag.

Studerer vi Liverpools ligapremierer de fem siste sesongene, ser vi at de to siste er vunnet. Men disse ble spilt hjemme på Anfield. De to første endte uavgjort 1-1, men også disse gikk av stabelen på Anfield.

Den eneste bortekampen i ligapremieren de fem siste sesongene kom mot West Bromwich i 2012, og den gikk den veien høna sparker, for å si det mildt!

Søndag 17.august 2014: Liverpool – Southampton 2-1

Raheem Sterling sendte hjemmelaget i ledelsen før pause, men Nathaniel Clyne utlignet for Southampton i andre omgang. Omtrent ti minutter før slutt avgjorde Daniel Sturridge kampen med en enkel avslutning fra kort hold.

Southampton kunne fint ha fått med seg både ett og tre poeng, men laget fra Englands sørkyst maktet ikke å utnytte mulighetene sine. Bortelaget hadde blant annet en gedigen dobbeltsjanse to minutter før slutt, og gjestene var det klart beste laget i hele andre omgang.

Brendan Rodgers fikk imidlertid betalt for å sette inn Rickie Lambert for en uvanlig tam Philippe Coutinho, og spissen bidro til å holde trykket oppe etter et innlegg fra Javier Manquillo. Resten av jobben gjorde Sterling og Sturridge med bravur.

Lørdag 17.august 2013: Liverpool – Stoke 1-0

Liverpool vant fullt fortjent 1-0 i åpningskampen i Premier League 2013/2014. Rødtrøyene ledet ved halvtid etter en flott scoring av Daniel Sturridge, men ledelsen kunne ha vært større om det ikke hadde vært for Asmir Begovic i Stoke-målet.

I andre omgang var Stoke-keeperen helt umulig, og hentet frem en rekke fantomredninger. Det hindret Liverpool fra å punktere kampen, og like før slutt fikk Stoke muligheten til å stjele ett poeng da Daniel Agger handset inne i egen boks.

Keeperdebutant Simon Mignolet reddet imidlertid straffesparket fra Jon Walters. Belgieren var også først på returen fra Jones og reddet dermed en fortjent Liverpool-seier.

REDDET STRAFFE: Simon Mignolet gjorde en strålende debut, og ble den store helten da Liverpool vant sin åpningskamp i 2013 - mot nettopp Stoke City.

Lørdag 18.august 2012: West Bromwich – Liverpool 3-0

En grusom 2. omgang sørget for at Liverpool reiste hjem som slakt i åpningskampen. Før pause var de røde best, men Zoltan Geras drømmescoring like før halvtid sørget for et vanskelig utgangspunkt foran de siste 45 minuttene.

De røde var svært nære scoring flere ganger, spesielt ved Suarez, men avslutningene satt ikke.

Det ble heller ikke enklere da Agger laget straffe og ble utvist etter drøyt ti minutter i 2. omgang. Long brant straffesparket, men få sekunder senere fikk West Bromwich et nytt straffespark etter at Skrtel brukte litt for lang tid med ballen i feltet. Odemwingie gjorde ingen feil fra ellevemeteren.

Ti mann og 0-2 ble for vanskelig. Innbytter Lukaku satte spikeren i kista da det gjenstod et snaut kvarter.

Lørdag 13.august 2011: Liverpool – Sunderland 1-1

God førsteomgang og svak annenomgang av Liverpool i seriepremieren. Sebastian Larsson utlignet for Sunderland etter pause, etter at Luis Suarez ga vertene en tidlig ledelse. Før åpningsmålet hadde Suarez allerede rukket å misbruke et straffespark.

Det virket som Liverpool gikk tomme for krefter etter pause, og de røde mistet fullstendig taket på midtbanen. Unge Jon Flanagan hadde en svært dårlig dag på høyrebacken, der han ga bort ballen en rekke ganger, noe som førte til flere farlige overganger for gjestene i annen omgang.

Heldigvis resulterte ingen av dem i scoring. Flanagan kan imidlertid ikke være fornøyd med markeringsjobben han gjorde på Sebastian Larsson i forbindelse med Sunderlands scoring.

Søndag 15.august 2010: Liverpool – Arsenal 1-1

Det endte med poengdeling i åpningskampen, da en keepertabbe fra en ellers glimrende Pepe Reina ga Arsenal en utligning like før full tid.

De røde spilte en veldig bra andreomgang, spesielt defensivt med 10 mann etter at Joe Cole fikk direkte rødt kort sekunder før pause i sin Liverpool-debut.

Etter den flotte scoringen til David N'Gog handlet det mest om å forsvare seg for hjemmelaget, noe de også gjorde på overbevisende vis.

Liverpool gikk rett opp og skapte flere sjanser på overtid, men klarte aldri å få den andre scoringen. Dermed endte det med poengdeling, noe som føltes veldig bittert for alle røde supportere.