Hvem som reiser lengst i Premier League

Hvis du er Liverpoolsupporter og ønsket å følge ditt lag på bortekamper fra Merseyside forrige sesong, hvor mange mil tror du at du måtte tilbakelegge?

Svaret på spørsmålet over er om lag 858 mil, som er avstanden Liverpool tilbakela på sine 19 bortekamper i 2014/15, tur/retur. Det gir ca 45 mil i gjennomsnitt til hver bortekamp, eller 22,5 mil en vei.

Det gir en 11.plass for klubbene som hadde lengst å reise forrige sesong, hårfint foran naboen Everton. Lokaloppgjøret i Liverpool 4 hadde for øvrig den korteste reiseavstanden i hele ligaen. Veidistansen på kartet er 1,9 kilometer, men hvis man går tvers over Stanley Park vil man vite at avstanden er under halvparten.

De kampene med lengst avstand var Newcastle mot Swansea, hvor turen fra nordøst i England til sør i Wales var på drøyt 57 mil en vei. Supporterne til Swansea var de som måtte bruke mest bensin for å følge sine helter, med 664 mil en vei, 1328 totalt, og et snitt på 70 mil tur/retur. Den korteste reisen til Swansea var mot West Bromwich, 22,4 mil unna.

Etter Swansea fulgte Newcastle og Sunderland oppe i nordøst som de klubbene med størst reisebudsjett, foran kystbyer som Southampton og Hull. Deretter fulgte klubber fra London, Merseyside og Manchester, som hadde relativt like mange reisemeter.

Mest gunstig var det for klubbene i The Midlands. Stoke, West Bromwich, Leicester og med Aston Villa som laget med kortest reisetid.

På sine fire reiser til bortekamper i Champions League og Europa League reiste Liverpool 744 mil, eller et gjennomsnitt på 186 mil. Lagets resultater i ligaen etter disse turene var for øvrig to seire og to tap.

Kilde: BBC
 

Trykk på pilene på bildet for å navigere deg fram og tilbake gjennom sesongen, eller trykk på kartet for å få opp spesifikke kamper. Har du problemer med å få opp kartet under, kan du også trykke her.