Hvor kan du handle signerte effekter?

I forrige måned hadde vi en sak om supportere som ble svindlet av bakmenn som solgte masse signerte effekter. Det har gitt mange tilbakemeldinger. Hvor er det trygt å handle?

I tillegg til mange skuffelser og forbannelser fra folk som de siste årene har blitt lurt av diverse «internettsider» og Facebookgrupper som dessverre har spesialisert seg på å selge signerte Liverpool effekter som er falske, har mange spurt oss hvor det er trygt å handle?

Det finnes selvsagt flere som driver en seriøs business og hvor det er trygt å handle. I tillegg til de opplagte 23 Foundation og 5 Times kan vi også nevne A1 Sporting Memorabilia som har drevet seriøst over mange år og er til å stole på. A1 har i tillegg mye utover bare Liverpool FC og tilbyr gjerne innramming, etc.

Som en liten etterspill etter det forrige oppslaget vi hadde skal Finn.no ha skryt for å ha ryddet opp på sidene. Alle de signerte effektene som var falske, og det var faktisk alle produktene for Liverpools del (!), ble luket vekk i løpet av en dag eller to.

Noen enkle sjekklister hvis du skal kjøpe signerte LFC-effekter på nettet:

1. Husk at du alltid tar en liten risk – er det produktet på bildet jeg kjøper?
2. Hvis du blir tilbudt en signert drakt for en rimelig penge, vær forsiktig. Fullt signerte LFC-drakter selges ikke for en tusenlapp eller to.
3. Hvis det plutselig dukker opp en ny mann eller nettsted som kan «skaffe alt» - styr unna eller ha sunn skepsis.
4. «Jeg kjenner noen som jobber på Melwood» - som regel bare bullshit!
5. Sjekk gjerne og følg diskusjonen på engelske samlerforums.
6. Spør folk du stoler på hvis du er i tvil.