I skyene etter Premier League-debuten

Jordan Rossiter fikk sine første 15 minutter med Premier League-fotball mot Arsenal på Emirates. Det ga mersmak.

18-åringen håper nå å få flere sjanser av manager Brendan Rodgers utover sesongen, etter at han erstattet Lucas Leiva et kvarter før slutt i den målløse kampen i London.

Dette var Rossiters andre førstelagskamp for Liverpool. Debuten kom i en ligacupkamp mot Middlesbrough for 11 måneder siden, der han også markerte seg med å bli den nest yngste målscoreren i Liverpools historie.

Stor opplevelse

- Dette var en stor opplevelse for meg, sier Rossiter til Liverpool Echo om Premier League-debuten.

- Det å få gjøre sin Premier League-debut foran 60 000 tilskuere på Emirates er stort. Jeg er i skyene. Jeg kan ikke tro det. Jeg forventet det ikke, føyer han til.

(Video med tillatelse av TV 2)

Det var først på søndag at Rossiter fikk vite at han var i troppen som skulle reise til London, og det var først under lagets møte bare tre timer før avspark at han ble fortalt at han skulle sitte på innbytterbenken.

- Manageren ropte på meg da det var en halvtime igjen av kampen, og sa jeg skulle varme opp, for det var en mulighet for at jeg kunne få innpå. Jeg ble litt nervøs, men også opprømt. Jeg forsøkte å konsentrere meg om å gjøre det som var best for laget. Til slutt tok vi et godt poeng.

Håper på flere sjanser

En ankelskade holdt Rossiter ute av spill i hele andre halvdel av fjorårssesongen. Men nå er gutten fra Everton Valley tilbake for fullt.

- Jeg visste jeg måtte være tålmodig. Dette er Liverpool Football Club, som har strålende spillere i alle posisjoner. Men med Brendan er det slik at er du god nok, vil du få sjansen, for han har tillit til de unge spillerne. Det har han hatt i hele sin tid i klubben, og det gir unge spillere som meg selv reelt håp om å få spille.

- Jeg har fortsatt mye å lære, og jeg må jobbe veldig hardt for å bli bedre. Forhåpentligvis vil jeg få flere sjanser.

LES OGSÅ: Rossiter er i Rodgers' planer