I storform før møtet med Liverpool

Det er ingen lag i Premier League som har gjort det bedre enn Arsenal de siste månedene. Hovedstadsklubben tar imot Brendan Rodgers’ menn etter å ha vunnet seks strake seriekamper.

Før avspark ligger tredjeplasserte Arsenal sju poeng bak serieleder Chelsea, men 18 av 18 mulige poeng siden februar har sørget for at de nå bare er poenget bak Manchester City på andreplass.

Les også: Arsenal-kvartett tilbake etter skader

Og det er ingen som skryte på seg like god fangst den siste tiden. Liverpool og Manchester United er riktignok ikke lang unna – begge har fem seire og ett tap på de seks siste kampene – men Arsenal har ikke gått på en smell i Premier League siden Tottenham slo dem for åtte uker siden.

Saken fortsetter under.


DERBYSEIER: West Ham klarte ikke å stoppe «Gunners» på Emirates. (Video: TV 2)

Mannskapet til Arsène Wenger responderte nemlig på nederlaget med to knepne 2–1-seire over Leicester og Crystal Palace, før en nettkjenning i hver omgang mot Everton ga Arsenal en god ligastart på mars måned. Det ble fulgt opp med to poengrike lokaloppgjør, mot Queens Park Rangers og West Ham.

Olivier Giroud, som nylig ble kåret til månedens spiller i Premier League, og Alexis Sánchez scoret bortelagets mål på Loftus Road, før West Ham måtte reise tomhendt hjem etter å ha plukket tre baller ut av nettet på Emirates den påfølgende uka.

I forrige serierunde, før landslagsoppholdet, scoret Giroud to ganger og sikret tre poeng mot Newcastle i nordøst. Det var franskmannens sjette fulltreffer på sine fem siste kamper.

Saken fortsetter under.


GIROUD-DOBBEL: Arsenals svært formsterke spiss fant veien til målet – igjen. (Video: TV 2)

– Vi ønsker bare å fortsette å vinne. Vi har bygget opp selvtilliten og bevisstheten på at vi vinner dersom vi gjør visse ting bra, forteller Wenger, månedens manager i mars, til Arsenals nettsider før Liverpool kommer på besøk i ettermiddag.

Les ogås: Protestaksjon før kampen mot Arsenal

Manageren har sett laget sitt bare tape to ganger – i bortekampene mot Southampton og Tottenham – siden de hentet med seg poeng fra Anfield like før jul i fjor. Arsenal, som blant annet har slått Manchester City på Etihad dette året, ser på dagens oppgjør som «en god sjanse» til å vise seg fra en god side igjen.

– Dette er en viktig kamp fordi Liverpool er et godt lag, og vi har en mulighet til å vinne nok en storkamp. Vi har vist at vi er i stand til å gjøre det, så det er en ny målsetning for oss.

Avspark på Emirates i London er klokka 13.45. Vi følger kampen minutt for minutt her på Liverpool.no, og TV 2 Sport Premium viser den direkte. Ønsker du lagoppstilling og scoringsvarsler sendt som SMS, kan du lese mer ved å klikke her!