Iago Aspas solgt

Iago Aspas er solgt fra Liverpool til Sevilla, som igjen har solgt ham til Celta Vigo.

Sevilla bekrefter på sine hjemmesider at de har solgt Iago Aspas til Celta Vigo. 
 
Sevilla har dermed sannynligvis benyttet seg av av opsjonen de hadde avtalt med Liverpool, da Aspas kom til dem på lån, for så å selge ham videre til Celta Vigo. 
 
Nyheten er så langt ikke bekreftet av Liverpool.
 
Men med dette returnerer Aspas til klubben han kom fra før Liverpool.

I 2011/2012 banket Aspas inn solide 23 mål på 35 kamper. Dermed bidro målmaskinen til at Celta Vigo returnerte til La Liga, toppdivisjonen, for første gang på fem år. 2012/13 skulle imidlertid bli en lang kamp for å overleve, men målscorerferdighetene til 25-åringen viste seg samtidig å virke også på øverste nivå. Aspas spilte totalt 36 kamper med nummer 10 på ryggen – tre av dem i den spanske cupen, resten i ligaen – og scoret 12 mål.

I Liverpool ble det ingen god første sesong for klubbens nye nr.9. Det ble kun fem starter i Premier League og et eneste mål, mot Oldham i FA-Cupen. Han slet med tempoet og fysikken i engelsk toppfotball, og da Suarez og Sturridge bare fortsatte å pøse inn med mål ble det mye benkesliting for spanjolen.

21. juli 2014 ble Iago Aspas lånt ut til Sevilla for hele sesongen 2014/15. Med i avtalen var kjøpsklausul på £5M, dersom Aspas og Sevilla ønsker å benytte seg av den. Det er denne som nå er utløst, før han er solgt tilbake til moderklubben.