Ibe bekrefter at han velger England

Nigeria ønsker Jordon Ibe på landslaget, men tenåringen har nå bestemt seg for England.

Det bekrefter Ibe selv, ifølge klubbens offisielle nettsider.

 – Det var førstevalget mitt, og det føles riktig for meg. Jeg ble født her og har spilt for de aldersbestemte lagene. Jeg ønsker å komme opp til A-laget en dag, sier han.

I august var Nigerias landslagssjef, Sunday Oliseh, på Liverpool-besøk for å snakke med Ibe om mulighetene for å velge det afrikanske laget. Ibe er nemlig kvalifisert til å spille for Nigeria ettersom det er farens fødeland, men unggutten velger i stedet England.

Fikk nylig U21-debuten

Tidligere har Ibe representert England på både U18-, U19- og U20-nivå, og han fikk U21-debuten sammen med klubbkompis Joe Gomez tidligere denne måneden.

– Det var herlig, og jeg koste meg. Jeg følte at Joe og jeg gjorde det bra. Det var en god opplevelse, og jeg gleder meg til de neste kampene. Man ønsker representere landet sitt på en bra måte. Selv om en ikke alltid får kamper for Liverpool, er det viktig å gjøre det bra med England, forteller Ibe.

Man «låses» til ett landslag så fort A-lagsdebuten er unnagjort, men England-sjef Roy Hodgson sa nylig at han ikke kommer til å gi Ibe debuten bare for å hindre Nigeria.

– En spiller vi liker veldig godt

Samtidig påpekte han at Liverpool-vingen er en spiller landslaget følger nøye med på.

– Min holdning til det er ganske klar: Jeg ønsker spillere som vil spille for England. Jeg kommer ikke til å begynne å gjøre spillere engelsk ved å gi dem noen minutter i kamper. Jeg ønsker at Jordon kjemper for en plass i laget som alle andre. Han er absolutt en spiller vi liker veldig godt, sa Hodgson.

Les også: Ibe nærmer seg landslaget

Ibe har vært på banen i samtlige Liverpool-kamper denne sesongen.