Ikke avgjort hvem som skal utgjøre forsvaret

Brendan Rodgers skal komponere den bakre rekken til ligaåpningen i løpet av kommende uke.

Det var Martin Skrtel (30) og Dejan Lovren (26) som utgjorde stopperparet mot HJK Helsinki i Finland lørdag. I morgen får trolig Mamadou Sakho (25) spille mot Swindon Town på County Ground.

Og med bare ei uke igjen før Premier League-premieren mot Stoke erkjenner Liverpools manager at han ikke har funnet ut hvem som skal danne forsvarsfireren på Britannia.

– Det er ikke noe jeg har helt bestemt meg for ennå. Jeg skal sette meg ned med støtteapparatet, og vi vurderer det til uka. Nøkkelen er å få stabilitet på det området av banen, sier han, ifølge Liverpool Echo.

– Veldig viktig

Nordiren beskriver stopperposisjonen som «helt avgjørende for laget» fordi de er svært sentrale i taktiske valg som blir tatt under kamper. Forrige sesong byttet Rodgers på spillere i en firebackslinje, før han etter hvert hadde suksess med tre bak. Nå ønsker han kontinuitet.

Les også: – En god gjennomkjøring

– Den balansen de skaper, blir veldig viktig for oss denne sesongen. Vi hadde altfor mange forandringer i forsvaret i fjor, og det er noe jeg ikke liker. Forhåpentligvis vil vi ha en mer stabil forsvarsrekke denne gangen, fortsetter han.

Saken fortsetter under.

Lite tilsier at Nathaniel Clyne (24) ikke spiller fast på høyrebacken det kommende året. Men i motsatt ende er det uvisst om Alberto Moreno (23) eller nysignerte Joe Gomez (18) foretrekkes. Rodgers legger ikke skjul på at sistnevnte kan spille neste helg.

– Jeg ville ikke hatt noen problemer med å bruke ham. I løpet av tiden min her har dere sett at alder er uvesentlig. Det handler om kvaliteten og personligheten. Det er det samme om de er 17 eller 27 år. Hvis de er klare, bruker jeg dem, konkluderer han.

I kampen mot Swindon søndag ettermiddag får Liverpool-fansen se Christian Benteke (24) og Roberto Firmino (23) i helrød drakt for første gang. Samtidig får spillere som Sakho, Moreno, Lazar Markovic (21), Emre Can (21) og Lucas Leiva (28) muligheten til å vise seg frem før ligastarten.

Avspark på County Ground er klokka 17.00 norsk tid.