Ikke bekymret for den korte hviletiden

Liverpool landet ikke på Merseyside før grytidlig fredag morgen etter gårsdagens langtekkelige Europa-exit i Istanbul. Mangelen på forberedelsestid før helga er ikke et problem, mener Kolo Touré.

– Jeg bekymrer meg ikke over det. Vi kommer til å være klare. Vi er profesjonelle spillere. Manageren vil sørge for at vi er på topp til denne kampen, sier veteranen, ifølge Liverpool Echo.

To timer med fotball på Atatürk stadion var en tydelig kraftanstrengelse for de røde, som utover i kampen falt dypere og dypere. Touré mener Liverpool forsvarte seg bra, men én vellykket Besiktas-sjanse var nok til å sørge for straffekonkurranse. Der bommet Dejan Lovren på det avgjørende forsøket.

Les også: – Må ikke dvele ved dette

– Det er den verste måten å tape en kamp på. Straffespark er vanskelig, spesielt med tanke på presset etter å ha spilt 120 minutter. Jeg har selv bommet på straffer tidligere, og jeg vet hvordan han føler seg. Dejan er en strålende spiller, og han vil komme sterkt tilbake fra dette, fortsetter ivorianeren.

Saken fortsetter under bildet.

Touré satte selv ballen i mål fra ellevemeteren da han og Elfenbenskysten vant Afrikamesterskapet tidligere denne måneden. Og fordi gårsdagens kamp var 33-åringens første opptreden etter triumfen, har de to siste kampene hans vart i totalt fire timer.

– Det er utrolig. Mine to siste kamper har begge vart i 120 minutter og begge har endt med straffer. Jeg vant én gang og tapte den andre. Sånn er livet. I fotballen er det opp- og nedturer. Å vinne Afrikamesterskapet var stort for meg. Men siden jeg kom tilbake hit, har jeg fokusert på å hjelpe klubben min med å gjøre det bra, og utslaget av Europa er vanskelig å svelge.

– Viser karakter

Lovren pekes imidlertid ikke ut som noen syndebukk. Brendan Rodgers var tidlig ute og fortalte at Liverpool burde avgjort kampen i sitt favør allerede før pause, og Touré mener stopperkollegaen bør ha skryt for å ta ansvar på den femte og avgjørende straffen. Det er noe som viser karakter, legger han til.

– Han valgte å gå frem og ta den, og vi støtter ham. Han har hatt en vrien start på sesongen, men sånn var det for mange av de nye spillerne. De trengte tid for å tilpasse seg, og det har de klart bra. Nå fungerer vi som et lag.

Vil slå fort tilbake

Før nederlaget i Tyrkia hadde Liverpool spilt syv kamper på rad uten å tape. I Premier League-sammenheng må man tilbake til desember for å finne sist de røde gikk av banen uten poeng, og Touré er glad for at laget får en sjanse til å slå fort tilbake:

– Det er dette som er bra med Liverpool; det er alltid en ny storkamp like rundt hjørnet hvor man har muligheten til å gjøre ting godt igjen. På søndag spiller vi en av våre viktigste kamper denne sesongen.

Les også: Skal protestere mot billettprisene

Manchester City besøker Anfield med håp om å vinne der for første gang på omtrent tolv år. De håper å kunne sette inn et større press på serieleder Chelsea, mens Liverpool håper de kan fortsette klatringen mot den ettertraktede fjerdeplassen.

– Dette kan bli avgjørende. Hvis vi klarer å slå City, vil det være et stort steg i den retningen.

Avspark er søndag klokka 13.00.