Ikke hatt tid til å analysere den første måneden

Jürgen Klopp har ikke tenkt på at han har vært Liverpool-manager en måned allerede.

– Jeg har ikke hatt tid til å analysere min første måned, og ikke ønsker jeg å analysere den heller, for jeg føler vi er midt i et løp, og vi har ikke tid til å stoppe opp, sa Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Ikke engang i neste uke kan vi ta en pause, for alle spillerne må spille, og staben må gjøre en del andre ting.

– Det er har selvsagt vært noen gode stunder, men det er ikke tiden til å tenke tilbake på det nå. Det har vært en veldig intens måned. I morgen skal vi spille vår sjuende kamp på fire uker, så det føles lenger enn fire uker!

– Det har blitt bedre og bedre og bedre, for vi har kommet nærmere der vi ønsker å være i løpet av denne tiden, og vi har oppnådd resultater som gjør at vi føler oss bedre, og har mer selvtillit.

– Det fine er at alle ønsker å spille i morgen, etter de to kampene vi har spilt den siste uken. Spillerne føler seg opplagt, og ønsker å spille i morgen. De ønsker å trene, og det har vi sett at de ønsker hele tiden.

Fornøyd med spillerne

– Vi har forsøkt å gi spillerne den restitusjonstiden de trenger etter Kazan-kampen, og i dag blir det bare en kort treningsøkt og en del informasjon for å forberede oss på Palace-kampen. Det er viktig, for Palace spiller annerledes enn de andre lagene vi har møtt så langt, så spillerne må kjenne til dette. Så snart dette er gjort, er vi klare.

 – Vi spilte en veldig god førsteomgang mot Kazan, på en vanskelig bane. Det å holde seg inne i kampen, beholde konsentrasjonen og ikke bli nervøs er en stor utfordring når du dominerer kamper. Du kan ikke dominere hele tiden, men dersom du gjør det må du ikke bli ta foten av gasspedalen og tenke på hva du skal gjøre.

 – I pausen snakket vi litt om hva spillerne kunne gjøre bedre, og viste dem noe videoklipp. Spillerne responderte veldig bra.

 – Jeg liker spillere som gir alt, og spillerne har gitt alt de siste kampene. De har gjort det veldig bra. Jeg kan ikke gjøre så mye under kampene. De begynner restitusjonen umiddelbart etter kampene, og kanskje hjelper det.

LES OGSÅ: En måned med Klopp