Ingen engelske lag topper formen til Liverpool

Ingen av de 91 andre lagene i det engelske ligasystemet har plukket flere poeng enn Liverpool i år.

Nettstedet Sporting Intelligence har tatt for seg formkurvene til de 92 lagene i Premier League, Championship, League One og League Two, og ingen kan matche Liverpools form etter nyttår.

Les også: Bare Wolfsburg er bedre

Anfield-klubben har vunnet åtte av ti seriekamper siden nyttår og står med 26 poeng. Arsenal har vunnet like mange kamper, men London-laget har tapt to der Liverpool har bokført to uavgjorte kamper. Dermed skiller det to poeng mellom de to lagene i Liverpools favør. Manchester United og Chelsea deler tredjeplassen på formtabellen, men José Mourinhos menn har én kamp til gode på United.

Manchester City er nede på 10.-plass på formtabellen. Hvis utviklingen fortsetter, har Sporting Intelligence regnet seg frem til at Liverpool kaprer bronseplassen i Premier League, mens Arsenal tar sølvet bak Chelsea. Manchester United sikrer seg fjerdeplassen og sørger for at City faller utenfor topp fire.

Les også: Forklarer vårformen

Watford er formlaget i Championship med 31 poeng, men på nivå to er det spilt 14 runder siden nyttår. De gulkledde står med et poengsnitt på 2,21, mens Liverpool har tatt 2,6 poeng i snitt per kamp i 2015. Bristol City er nærmest å matche formen til Merseyside-laget: League One-klubben har sanket 35 poeng på 15 kamper i år, noe som gir et snitt på 2,33 poeng per match. På laveste trinn i ligasystemet, har Burton Albion vært i best form i år med 30 poeng på 14 kamper og et snitt på 2,14.