Ingen konflikt angående overganger

Den mye omtalte transferstrukturen i Liverpool er ikke et problem for Jürgen Klopp.

Liverpools amerikanske eiere, Fenway Sports Group (FSG), har en transferkomité og strategi på markedet som bidro til flere uenigheter med tidligere manager Brendan Rodgers.

Klopp, som offisielt ble klar for klubben i går kveld, sier til LFCTV at det ikke vil by på trøbbel for ham. Fordi det er han som skal jobbe med spillerne hver dag, får tyskeren også siste ord.

– Ingen problemer

– Det er absolutt ingen problemer mellom FSG og meg. Vi snakket om dette, men det er ingenting. Sitter det to smarte personer rundt et bord, og begge ønsker det samme, hvor er problemet? Alle vil oppnå suksess, sier han.

Saken fortsetter under.


DET FØRSTE INTERVJUET: Karismatiske Klopp snakker om sine ambisjner. (Video: TV 2/LFCTV)

48-åringen legger til at han «ikke vil bruke penger klubben ikke har» på overgangsmarkedet. Og hvis det kommer inn solide tilbud på noen som ønsker å bli værende, og som Klopp vil ha, blir det ikke salg.

– Ingen overganger uten mitt «ja»

– Ingen kommer til å selge en spiller jeg vil jobbe sammen med. Selv om det er en god avtale, blir det ingen overganger uten mitt «ja»-svar. Så alt er okay. Jeg trenger ikke mer, konkluderer tyskeren.

Samtidig påpeker Klopp at dersom noen Liverpool-spillere har lyst til å dra, vil han heller ikke bruke krefter på at de skal bli.

– Jeg ønsker ikke å holde fast på spillere som ikke vil være her.

Les også: – Ivrig etter å komme i gang

Nå fokuserer imidlertid Klopp på helt andre ting enn overganger. Det er en drøy uke til Liverpool spiller sin neste kamp, borte mot Tottenham, og fansen er spent på hvilke elleve han sender utpå White Hart Lane.

– Det jeg så fra utsiden, var helt ok. Jeg så noen gode kamper og noen andre som ikke var så gode. Det viktigste er at vi har hurtighet, vi har taktiske ferdigheter, og vi har tekniske ferdigheter. Vi har gode forsvarere, angripere og midtbanespillere. Nå må vi se hvem som er klare for første kamp, mot Tottenham. Vi skal sette opp et lag til den kampen, og så kan vi starte, sier han.

– Jeg er ingen drømmer. Jeg vil ikke ha Cristiano (Ronaldo) og Lionel (Messi) og alle de andre. Nei, nei. Jeg vil ha dem som er her. Og nå skal vi begynne å jobbe.